TON (The Open Network) este o platformă blockchain care atrage utilizatorii prin scalabilitatea sa, viteza tranzacțiilor, descentralizarea și taxele minime. Integrarea cu Telegram a oferit TON o bază de utilizatori semnificativă. Un portofel pentru Toncoin (TON) este un instrument esențial pentru stocarea sigură, trimiterea și primirea criptomonedei. Acesta oferă utilizatorului o adresă unică și chei private pentru a accesa și gestiona jetoanele. Atunci când alegi cel mai bun portofel pentru TON, este crucial să înțelegi diferența dintre portofelele custodiale și cele non-custodiale.

Portofelele Custodiale și Non-Custodiale

În portofelele custodiale, cheile private sunt stocate pe un serviciu terț. Acest lucru oferă utilizatorului acces rapid și convenabil la active printr-o aplicație sau un site web. Platformele mari și de încredere, precum schimburile de criptomonede, pot oferi un nivel ridicat de securitate și servicii de asistență impecabile. Totuși, astfel de portofele crypto nu oferă utilizatorului control complet asupra cheilor. Teoretic, jetoanele ar putea fi pierdute dacă serviciul este atacat sau intră în faliment.

Un portofel non-custodial permite proprietarului să aibă control total asupra cheilor. Utilizatorul devine independent de terți, sporind nivelul de confidențialitate. Totuși, utilizatorul este singur responsabil pentru securitatea cheilor, iar în cazul pierderii acestora, accesul la criptomonedă poate fi extrem de dificil de restabilit.

Am compilat mai multe portofele de diferite tipuri care pot fi considerate cele mai bune pentru stocarea jetoanelor TON. Fiecare oferă soluții avansate pentru gestionarea activelor crypto.

Cropty Wallet

Un portofel custodial care reprezintă o platformă multifuncțională, convenabilă și sigură pentru deținătorii de jetoane, oferind numeroase funcționalități, cum ar fi suportul multi-rețea, conversia automată a criptomonedelor și asistență 24/7. În plus, TON poate fi utilizat în aplicație ca garanție pentru obținerea de împrumuturi în criptomonede. Utilizatorul poate pune în gaj jetoanele sale și primi un împrumut în altă criptomonedă, cum ar fi USDT.

Funcționalități:

 • Portofelul are o interfață simplă și intuitivă, făcându-l accesibil chiar și pentru începătorii din industria crypto. Utilizatorii își pot gestiona cu ușurință activele, efectua tranzacții și monitoriza portofoliul în timp real;
 • Aplicația este disponibilă pentru iOS și Android;
 • Cheile private sunt stocate local pe medii securizate, sporind nivelul de securitate și control asupra fondurilor. Portofelul suportă și autentificarea cu doi factori, oferind un nivel suplimentar de protecție;
 • Portofelul suportă multe criptomonede populare, inclusiv Bitcoin, Ethereum și altele, permițând gestionarea convenabilă a tuturor activelor într-un singur loc;
 • În aplicație, utilizatorii pot converti ușor jetoanele între diferite rețele blockchain, făcând gestionarea activelor crypto mai flexibilă și convenabilă;
 • Echipa de dezvoltare oferă suport non-stop pentru a rezolva orice probleme sau probleme legate de portofel.

TonKeeper

Una dintre cele mai convenabile și populare soluții pentru stocarea și gestionarea TON. Acest portofel non-custodial permite achiziționarea de monede cu un card bancar. O caracteristică notabilă a portofelului crypto este serviciul de staking. Utilizatorii pot stoca monede și câștiga dobânzi pentru participarea la susținerea blockchain-ului Gram și votarea asupra deciziilor importante ale rețelei.

Funcționalități:

 • Tehnologii avansate de criptare pentru protejarea fondurilor și datelor;
 • Integrare cu diverse servicii și aplicații descentralizate;
 • Posibilitatea de a crea noi portofele crypto Gram sau de a importa pe cele existente;
 • Monitorizare convenabilă a soldului și vizualizarea istoricului detaliat al tranzacțiilor, inclusiv adresele expeditorului și destinatarului, suma și timpul de execuție;
 • Viteză mare de procesare a tranzacțiilor folosind coduri QR;
 • Multiple nivele de securitate, inclusiv cod PIN și autentificare biometrică.

Telegram Wallet

Un portofel digital custodial integrat în popularul messenger Telegram permite utilizatorilor să stocheze, să trimită și să primească criptomoneda TON în siguranță. A fost creat sub forma unui chat-bot pentru a simplifica procesul de interacțiune cu monedele, făcându-le accesibile unui public larg.

Funcționalități:

 • Transferuri de monede direct în dialog, fără comision;
 • Tranzacțiile și datele utilizatorilor sunt protejate de metode avansate de criptare;
 • Tranzacții instantanee datorită tehnologiei blockchain TON;
 • Primirea criptomonedei prin cod QR;
 • Platformă P2P integrată pentru cumpărarea și vânzarea monedelor;
 • Suport pentru aplicațiile descentralizate.

Ledger

Recent, portofelele hardware non-custodiale de la Ledger au început, de asemenea, să sprijine stocarea TON. Pentru a stoca monede, utilizatorii pot folosi dispozitivele Ledger Nano S, S Plus și X. Este necesar să actualizezi firmware-ul, să instalezi aplicația TON Network prin Ledger Live și să folosești MyTonWallet pentru a gestiona TON.

Funcționalități:

 • Suport pentru peste 5500 de criptomonede diferite;
 • Integrare cu portofele și aplicații populare pentru gestionarea activelor crypto;
 • Confirmarea tranzacțiilor prin ecranul de pe dispozitiv pentru a preveni atacurile de phishing;
 • Restabilirea accesului la active folosind o frază seed în cazul pierderii sau deteriorării dispozitivului.

Care Portofel să Alegi?

După cum se poate vedea, fiecare portofel analizat oferă utilizatorilor un nivel ridicat de securitate și o gamă largă de funcționalități suplimentare. Următoarele sfaturi te vor ajuta să faci alegerea:

 • Dacă prioritatea ta este controlul maxim asupra jetoanelor, alege un portofel non-custodial. Dacă confortul și suportul sunt mai importante, optează pentru unul custodial;
 • Dacă ești începător și nu ești sigur cum să gestionezi toate aspectele tehnice ale soluțiilor hardware, portofelele crypto custodiale precum Cropty Wallet sau Telegram Wallet vor fi mai ușor de utilizat;
 • Ține cont de faptul că portofelele custodiale sunt potențial mai vulnerabile la hack-uri, așa că este important să îți încredințezi activele doar serviciilor de încredere. Portofelele crypto non-custodiale sunt mai sigure în ceea ce privește controlul cheilor, dar necesită stocare responsabilă.

Utilizatorii experimentați sfătuiesc să stochezi investițiile pe termen lung în criptomonede pe portofele hardware non-custodiale și să folosești schimburile și serviciile pentru tranzacțiile zilnice. Din aceasta, se poate concluziona că cel mai bun portofel pentru TON este unul custodial, deoarece token-ul este folosit mai des pentru achiziții și transferuri între persoane decât pentru stocare pe termen lung în vederea creșterii capitalului.

Comments (5)

  • AndreiPopescu

   Avantajul principal al portofelelor non-custodiale pentru stocarea criptomonedelor TON este faptul că utilizatorul are control total asupra cheilor private, ceea ce înseamnă o securitate mai mare și autonomie în gestionarea activelor sale. Dezavantajul este că responsabilitatea pentru securitatea cheilor revine exclusiv utilizatorului, fiind necesară o mai mare atenție pentru a evita pierderile de active.

 1. AndreeaCryptoFan90

  Este cu adevărat important să ne asigurăm că portofelul ale alegem pentru TON oferă o securitate corespunzătoare? Cum putem să facem distincția între un portofel custodial și unul non-custodial?

  • MariusBlockchainExpert84

   Este cu adevărat crucial să ne asigurăm că portofelul pe care îl alegem pentru TON oferă o securitate corespunzătoare. Principala diferență dintre un portofel custodial și unul non-custodial constă în controlul cheilor private. Portofelele custodiale stochează cheile private pe un serviciu terț, în timp ce portofelele non-custodiale permit utilizatorilor să-și gestioneze direct cheile private, ceea ce oferă un nivel mai mare de securitate. Decizia trebuie să fie în conformitate cu nivelul de control și securitate dorit în gestionarea jetoanelor TON.

Leave a comment