În lumea digitală de astăzi, în care internetul și tehnologia au devenit parte din viața noastră, criptomonedele ocupă un loc special. Criptomonedele sunt active digitale bazate pe principii criptografice. Ele permit utilizatorilor să efectueze tranzacții financiare sigure și anonime pe internet.

Top Wallet-uri Crypto ale lunii august 2023 în diferite categorii

 • Portofelul Cropty: Cel mai bun portofel criptografic pentru începători
 • Ledger Nano X: Cel mai sigur portofel de criptomonede
 • Trezor Model T: Cel mai bun portofel hardware pentru criptomonede
 • Blockchain.com Wallet: Cel mai bun portofel de criptomonede online (web)
 • Trust Wallet: Cel mai bun portofel cripto pentru dispozitive mobile
 • Portofel Metamask: Cel mai bun portofel pentru Ethereum
 • Guarda Wallet: Cea mai bună portofelă desktop pentru criptomonede
 • Capsula CryptoSteel: Cel mai bun portofel metalic pentru stocarea frazei-semințe

Cele mai bune portofele mobile de criptomonede ale lunii august 2023

Există multe portofele mobile pentru criptomonede pe piață în 2023, fiecare cu avantajele și funcționalitățile sale. Aceasta este una dintre cele mai populare modalități de a stoca și utiliza criptomonede.

Cropty Wallet: Cel mai bun pentru începători

Beneficiile portofelului Cropty:

 1. Interfață prietenoasă și intuitivă: Cropty oferă o interfață ușor de utilizat, potrivită atât pentru traderii experimentați în domeniul criptomonedelor, cât și pentru începători.
 2. Aprobare instantanee și acces facil la împrumuturi: Cropty oferă acces rapid și ușor la împrumuturi fără necesitatea verificării de credit, asigurând o opțiune flexibilă de plată.
 3. Depozitarea și păstrarea în siguranță: Portofelul asigură securitatea activelor digitale prin criptarea de la cap la coadă, protejând cheile private împotriva accesului neautorizat.
 4. O gamă largă de criptomonede suportate: Cropty suportă peste 40 de criptomonede, ceea ce îl face un portofel versatil pentru utilizatorii cu active digitale diverse.
 5. Sincronizare multi-dispozitive: Portofelul permite sincronizarea pe mai multe dispozitive, îmbunătățind accesibilitatea și comoditatea.
 6. Suport pentru clienți 24/7: Cropty oferă suport continuu pentru clienți, furnizând asistență ori de câte ori este nevoie.
 7. Academia cripto integrată: Utilizatorii pot să-și extindă cunoștințele despre criptomonede și să-și maximizeze activele cu ajutorul Academiei cripto integrate.

Dezavantajele portofelului Cropty:

 1. Portofel de custodie: A fi un portofel de custodie înseamnă că utilizatorii nu au control direct asupra cheilor lor private, ceea ce contravine principiului „nu cheile tale, nu banii tăi”.
 2. Rata anuală efectivă în cazul obținerii: Rata anuală efectivă (APR) pentru obținere este relativ scăzută și variază între 1% și 6%, având calcule flexibile.
 3. Opțiuni limitate de criptomonede pentru a câștiga și a acorda împrumuturi: La momentul revizuirii, funcțiile de câștig și împrumut acceptă doar USDT, limitând opțiunile utilizatorilor.
 4. Posibile comisioane de conversie pentru câștiguri și împrumuturi: Utilizatorii pot avea nevoie să-și convertească criptomonedele în USDT pentru a utiliza funcționalitățile de câștig și împrumut, ceea ce ar putea implica taxe suplimentare.

Ceea ce-l face cel mai bun:

Cropty Wallet este o soluție de stocare cu depozit, care priorizează securitatea, oferind tehnologie de criptare de la un capăt la altul și custode profesionist pentru protejarea fondurilor utilizatorilor. Cu o interfață prietenoasă pentru utilizator, se adresează atât comercianților experimentați, cât și începătorilor. Portofelul permite accesul instantaneu la împrumuturi fără verificări de credit, oferind opțiuni flexibile de rambursare.

Cropty Wallet se remarcă ca o alegere excelentă pentru începători datorită naturii sale custodiale, care minimizează riscurile asociate cu erorile utilizatorilor ce pot duce la pierderea activelor. Prin încredințarea gestionării cheilor private persoanelor specializate în custodie, utilizatorii pot evita complexitățile și surprizele neplăcute ale gestionării cheilor în mod personal. Mai mult, Cropty oferă o interfață simplă și prietenoasă, ceea ce îl face extrem de ușor de navigat. Începătorii pot înțelege rapid funcționalitățile și să-și gestioneze eficient activele digitale, fără a fi copleșiți de complicațiile tehnice.

Pentru a sprijini în continuare începătorii, Cropty oferă instrucțiuni detaliate și resurse de învățare prin intermediul Academiei sale încorporate de criptomonede. Aceste materiale educaționale îi ajută pe utilizatori să obțină o înțelegere mai profundă a criptomonedelor și să ia decizii informate în privința investițiilor. Suportând peste 40 de criptomonede, Cropty asigură utilizatorii că își pot gestiona toate activele digitale într-un singur loc. Sincronizarea pe mai multe dispozitive permite accesul fluid de pe desktop sau dispozitive mobile. Portofelul oferă de asemenea suport pentru clienți 24/7, pentru asistență promptă.

3 caracteristici distincte ale portofelului Cropty:

 1. ‘Acces instant la împrumuturi: Cropty Wallet oferă o caracteristică distinctivă, oferind utilizatorilor acces instant la împrumuturi. Utilizatorii pot garanta împrumuturile utilizând activele lor digitale ca și garanție, fără a fi necesare verificări de credit sau procese de aprobare îndelungate. Această caracteristică oferă o lichiditate rapidă utilizatorilor, permițându-le să acceseze fonduri atunci când este necesar, fiind extrem de convenabilă.’
 2. Investiții în criptomonede începând cu doar 10 USDT: Cropty Wallet se remarcă prin faptul că permite utilizatorilor să înceapă investițiile în criptomonede cu o valoare minimă de doar 10 USDT. Această barieră de intrare scăzută face platforma atractivă atât pentru începători, cât și pentru investitorii experimentați, care doresc să participe în piața cripto fără a avea nevoie de capital semnificativ.
 3. Programul de recomandare unic cu beneficii reciproce: programul de recomandare al portofelului Cropty oferă o abordare unică. Nu numai că utilizatorii pot câștiga recompense invitând prietenii să li se alăture platformei, dar și persoanele care utilizează referința beneficiază. Această abordare de beneficiu reciproc încurajează mai multe persoane să participe și promovează un sentiment de comunitate în cadrul platformei.

Trust Wallet: Cel mai bun pentru utilizatorii de dispozitive mobile

Beneficii ale Trust Wallet:

 1. Portofel mobil offline securizat: Trust Wallet este un portofel cripto software gratuit care permite utilizatorilor să-și stocheze în siguranță criptovalutele offline pe telefoanele mobile. Prin utilizarea cheilor private stocate pe dispozitiv, el reduce riscul furtului cibernetic în comparație cu portofelele de schimb.
 2. Interfață prietenoasă pentru utilizator: Trust Wallet oferă o interfață ușor de utilizat, ceea ce o face potrivită atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii experimentați. Navigarea prin funcțiile sale, cum ar fi trimiterea, primirea și cumpărarea criptomonedelor, este simplă și intuitivă.
 3. Instrucțiuni cuprinzătoare și resurse de învățare: Trust Wallet oferă utilizatorilor instrucțiuni detaliate privind configurarea portofelului, inclusiv importanța securizării frazei de recuperare. În plus, funcționalitatea sa de browser încorporat permite interacțiunea în siguranță cu aplicații descentralizate (DApps), extinzând experiența utilizatorilor în domeniul criptomonedei.

Dezavantajele Trust Walletului:

 1. Furnizori de tranzacții terțe: Trust Wallet se bazează pe furnizori terți, cum ar fi Moonpay, pentru tranzacții. Cu toate acestea, unele bănci pot refuza achiziționarea criptomonedelor folosind carduri, limitând ușurința de a cumpăra criptomonede direct prin aplicație.
 2. Schimb și schimb limitat de tokenuri: Nu toate tokenurile sunt disponibile pentru schimb sau schimb în Trust Wallet. Majoritatea opțiunilor se bazează pe Binance Smart Chain, care poate restricționa anumite tranzacții.
 3. Riscurile de securitate offline: Deși Trust Wallet oferă securitate împotriva furtului cibernetic, acesta se confruntă totuși cu riscul de furt fizic. Deoarece portofelul se leagă de dispozitivul specific al utilizatorului, pierderea sau deteriorarea dispozitivului poate duce la pierderea accesului la portofel și conținutul acestuia.

Ceea ce il face cel mai bun:

Trust Wallet este portofelul perfect pentru criptomonede pentru utilizatorii de dispozitive mobile, oferind o serie de caracteristici captivante care îl diferențiază de alte portofele de pe piață. Principala sa forță constă în furnizarea unei securități de neegalat pentru activele dvs. digitale. Spre deosebire de portofelele de la schimburi, Trust Wallet vă permite să mențineți controlul complet asupra cheilor private direct pe dispozitivul dvs. mobil, reducând semnificativ riscul de furt cibernetic. În timpul configurării, acesta generează o frază de recuperare de 12 cuvinte, asigurându-vă că puteți recupera accesul la portofelul dvs. în cazul în care telefonul este pierdut sau deteriorat.

Interfața prietenoasă a Trust Wallet o face potrivită atât pentru începători cât și pentru entuziaștii de criptomonede experimentați. De la trimiterea și primirea criptomonedelor la cumpărarea și schimbul de tokenuri, aplicația oferă o experiență fără bătăi de cap, permițându-vă să vă administrați activele digitale fără probleme, în mișcare.

Suportul extins al token-urilor Trust Wallet este un alt punct forte. Aceasta se adaptează unei game largi de criptomonede și token-uri, inclusiv celor populare precum Bitcoin, Ethereum și Binance Coin, precum și diferitelor token-uri ERC-20 și BEP-20. Această versatilitate vă permite să stocați și să gestionați toate activele diverse într-un singur portofel.

Funcția de browser încorporată în Trust Wallet îți permite să interacționezi direct cu aplicații descentralizate (DApps) din aplicație. Aceasta îți deschide o lume de posibilități, oferindu-ți acces la platforme DeFi, piețe de NFT și alte servicii blockchain inovatoare fără a părăsi portofelul. Trust Wallet îți oferă posibilitatea de a explora întregul potențial al ecosistemului cripto, fără să faci compromisuri în ceea ce privește securitatea.

Echipa Trust Wallet este dedicată actualizărilor regulate, asigurându-se că aplicația rămâne la curent cu cele mai recente standarde și protocoale din industrie. În cazul în care întâmpinați orice probleme, echipa de suport pentru clienți a Trust Wallet este promptă și receptivă, pregătită să vă ajute.

3 caractreristici remarcabile ale Trust Wallet:

 1. Securitate offline și controlul cheilor private: Trust Wallet oferă un nivel unic de securitate, permițând utilizatorilor să-și stocheze cheile private direct pe dispozitivele lor mobile. Această abordare de stocare offline reduce riscul de furt cibernetic, deoarece hackerii nu pot accesa cheile în mod remot. Utilizatorii au control total asupra cheilor private, asigurând securitatea maximă a activelor digitale.
 2. Suport cuprinzător pentru simboluri: Trust Wallet se remarcă prin suportul său extins pentru simboluri, acoperind o gamă largă de criptomonede și tokenuri. Utilizatorii pot stoca nu doar criptomonede majore precum Bitcoin și Ethereum, ci și diverse simboluri ERC-20 și BEP-20. Această versatilitate transformă Trust Wallet într-o soluție all-in-one pentru gestionarea portofoliilor cripto diversificate.
 3. Browserul DApp încorporat: Funcționalitatea de browser încorporat a Trust Wallet permite interactiunea fără probleme cu aplicațiile decentralizate (DApps) direct din portofel. Utilizatorii pot accesa platformele DeFi, piețele NFT și alte servicii blockchain fără a părăsi aplicația. Această integrare extinde posibilitățile și utilitatea Trust Wallet, transformându-l într-un instrument puternic pentru explorarea ecosistemului decentralizat.

Portofel Metamask: Cel mai bun pentru Ethereum.

Avantaje ale Portofelului Metamask:

 1. Designul interfeței intuitive: Metamask se mândrește cu un design intuitiv și prietenos utilizatorilor atât pe extensia de browser, cât și pe aplicația mobilă. Acest lucru facilitează navigarea și gestionarea eficientă a activelor digitale pentru utilizatorii începători și experimentați.
 2. Compatibilitatea cu Piața NFT: Metamask permite integrarea fără probleme cu piețele NFT, permițând utilizatorilor să participe la lumea incitantă a tokenilor non-fungibili și să exploreze colecții și artă bazate pe blockchain.
 3. Suportă DApps extinse: Cu suport pentru mii de aplicații descentralizate (DApps), Metamask deschide o lume de posibilități pentru utilizatori să interacționeze direct cu diverse platforme DeFi și alte servicii blockchain din portofel.

Contra Metamask Wallet-ul:

 1. Taxe mari pentru achiziționarea de Ether: Un dezavantaj al utilizării Metamask este că achiziționarea de Ether (ETH) în portofel poate implica uneori taxe relativ mari, în special în perioadele de congestie a rețelei. Aceasta poate să nu fie ideal pentru utilizatorii care caută tranzacții rentabile din punct de vedere al costului.
 2. Suport limitat pentru Bitcoin: Spre deosebire de Trust Wallet, Metamask se concentrează în principal pe rețeaua Ethereum și pe tokenurile asociate acesteia. Ca rezultat, acesta nu oferă suport direct pentru stocarea Bitcoin (BTC) sau a altor criptomonede non-compatibile cu EVM. Utilizatorii care dețin în principal Bitcoin pot găsi alte portofele mai potrivite pentru nevoile lor.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Metamask este o portofel software prietenos și sigur, care simplifică interacțiunile cu blockchain-urile. Interfața intuitivă atât pe extensia browserului, cât și în aplicația mobilă, face gestionarea activelor digitale fără efort pentru utilizatorii de toate nivelurile. Capacitatea portofelului de a stoca mai multe chei private și de a funcționa perfect cu diferite rețele, în special rețeaua Ethereum și Binance Smart Chain, îl diferențiază ca un instrument versatil pentru comunitatea crypto.

Pentru utilizatorii Ethereum, Metamask este o soluție revoluționară. Oferă suport fără egal pentru Ethereum și tokenurile asociate, precum ERC-20 și ERC-721. Prin intermediul extensiei browserului, utilizatorii pot accesa și interacționa în mod fluid cu o gamă largă de aplicații descentralizate (dApps) bazate pe Ethereum. Compatibilitatea Metamask-ului cu rețelele compatibile cu Ethereum Virtual Machine (EVM), precum Polygon și Arbitrum, deschide ușa către un ecosistem vibrant de protocoale DeFi și piețe NFT.

În plus, taxele scăzute ale Metamask pentru schimbul de token-uri și cumpărarea de criptomonede direct în cadrul extensiei oferă o modalitate rentabilă de a participa în ecosistemul Ethereum. Măsurile sale solide de securitate, inclusiv stocarea locală a cheilor private și auditurile constante, asigură utilizatorilor control complet asupra activelor lor, păstrându-și liniștea sufletească. Fie că ești un începător care navighează în spațiul cripto sau un entuziastExperiment al Ethereum, suportul Metamask pentru Ethereum și design-ul său orientat spre utilizatori îl fac o unealtă indispensabilă pentru interacțiunea cu cea mai importantă platformă de contracte inteligente din lume.

3 caracteristici distincte ale portofelului Metamask:

 1. Gateway intuitiv către blockchain-uri Metamask servește drept un gateway intuitiv pentru utilizatori pentru a interacționa fără efort cu diverse blockchain-uri. Prin gestionarea codificării complexe în culise, acesta simplifică tranzacțiile, făcându-le accesibile chiar și pentru noii veniți în domeniul criptomonedelor.
 2. Măsuri de securitate robuste Metamask asigură stocarea securizată a cheilor private, cruciale pentru accesarea activelor pe blockchain. Cu posibilitatea de a crea mai multe conturi și de a importa portofele existente, utilizatorii pot gestiona comod activele pe diferite rețele. Opțiunea de a genera și restaura fraze semință ajută la creșterea securității portofelului și permite o recuperare ușoară, dacă este necesară.
 3. Suportul fără precedent pentru Ethereum Metamask se evidențiază prin suportul său excepțional pentru blockchain-ul Ethereum. Utilizatorii pot interacționa în mod transparent cu o gamă largă de dApps bazate pe Ethereum, inclusiv piețele NFT. În plus, compatibilitatea sa cu rețelele compatibile cu Ethereum Virtual Machine (EVM), precum Polygon și Binance Smart Chain, extinde posibilitățile pentru protocoalele DeFi și ecosistemele NFT.

Iată o tabelă clară a caracteristicilor și funcțiilor portofelelor criptografice mobile menționate:

CaracteristiciTrust WalletCropty WalletMetamask Wallet
DescriereAplicație mobilă pentru gestionarea criptomonedelorAplicație mobilă pentru gestionarea criptomonedelorAplicație mobilă pentru gestionarea criptomonedelor bazate pe Ethereum (ERC-20, ERC-721 și altele), portofel de criptomonede pentru lucru cu DApps pe Ethereum
PlatformeVersiune web (extensie browser Google Chrome) și platforme mobile (Android și iOS)Platformă web (acces la toate funcțiile portofelului din browser) și platforme mobile (Android și iOS)Versiune web (extensie browser Google Chrome) și platforme mobile (Android și iOS)
Control cheiCheile private sunt stocate pe dispozitivCheile private nu sunt stocate pe dispozitivCheile private sunt stocate pe dispozitiv
MultivalutăSuport pentru o gamă largă de criptomonedeSuport pentru o gamă largă de criptomonedeSuport pentru criptomonedele și jetonii bazate pe Ethereum (ERC-20, ERC-721 și altele)
Schimb descentralizatPosibilitatea de a schimba criptomonede direct în aplicațiePosibilitatea de a schimba criptomonede direct în aplicațiePosibilitatea de a schimba criptomonede direct în aplicație
Integrare cu DApp-uriInteroperabilitate cu aplicații descentralizateNuPosibilitatea de a interacționa cu DApp-uri pe Ethereum
Integrare browserBrowser web încorporatO platformă web separatăIntegrare cu extensia Google Chrome
SecuritateCriptare, chei private pe dispozitivCriptare, protecție în două trepte, cheile private nu sunt stocate pe dispozitive, măsuri suplimentare de securitatePăstrarea cheilor pe dispozitiv, măsuri suplimentare de securitate
Caracteristici suplimentareVenit pasiv (staking), import de portofele, browser DappVenit pasiv (staking), împrumuturi, program afiliere, donații, serviciu de asistență 24/7/365Gestionare cont, import/export de portofele

Cele mai bune portofele criptografice hardware 2023

Ledger Nano X

Pros ale Ledger Nano X:

 1. Conectivitate Bluetooth: Conectivitatea mobilă a Nano X prin Bluetooth este un avantaj major, permițând utilizatorilor să-și gestioneze activele cripto în mișcare prin dispozitivele lor mobile.
 2. Suport pentru peste 1000 de monede: Cu suport pentru peste 1000 de criptomonede, Nano X asigură utilizatorii că pot stoca în siguranță toate monedele lor bine-cunoscute și tranzacționate frecvent într-un singur loc, eliminând necesitatea de a avea mai multe portofele.
 3. Securitatea puternică: Ledger este un lider în securitatea criptomonedelor, iar Nano X este considerat una dintre cele mai sigure metode de stocare și administrare a criptomonedelor, oferind utilizatorilor liniște sufletească.

Dezavantajele Ledger Nano X:

 1. Complexitatea configurării: Configurarea Nano X poate fi un pic consumatoare de timp și poate necesita mai multe pași. Unii utilizatori au întâmpinat probleme cu conexiunea Bluetooth, lucru care poate îngreuna procesul de configurare.
 2. Preț: Ledger Nano X este relativ mai scump în comparație cu alte portofele hardware de pe piață. În timp ce capacitățile sale justifică costul, poate fi considerat scump de către unii utilizatori.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Dacă cauți un portofel hardware fiabil și ușor de utilizat pentru a-ți securiza activele criptografice, Ledger Nano X este o alegere excelentă. Cu un an de utilizare extensivă, Nano X s-a dovedit a fi o îmbunătățire semnificativă față de predecesorul său, Nano S, în ceea ce privește stabilitatea și experiența utilizatorului. Actualizarea firmware-ului este acum o chestiune simplă și gestionarea aplicațiilor pe dispozitiv este un proces simplu și bine structurat. Sistemul său de navigare cu două butoane, deși nu este ideal pentru toată lumea, oferă o experiență mai fluentă decât Nano S.

Capacitatea de stocare: Nano X oferă spațiu generos de stocare, permițându-vă să stocați până la 100 de aplicații unice pe dispozitiv simultan. Această caracteristică maximizează capacitatea de a gestiona un portofoliu extins de criptomonede într-un singur loc. Suportul îmbunătățit pentru monede este, de asemenea, un avantaj semnificativ, cu aproape 1300 de criptomonede acceptate, făcându-l o opțiune atractivă pentru cei cu active diverse.

Securitate: În ciuda preocupărilor inițiale privind includerea Bluetooth, Nano X s-a dovedit a fi sigur, fără a se raporta incidente notabile de hacking legate de Bluetooth în anul său de existență. Fiecare acțiune pe dispozitiv necesită confirmări fizice din partea utilizatorului, reducând riscurile asociate unor eventuale atacuri. În plus, ecranul mai mare și mai clar îmbunătățește utilizabilitatea, făcând revizuirea tranzacțiilor și gestionarea aplicațiilor mai confortabilă, chiar și pentru cei cu deficiențe de vedere.

În general, Ledger Nano X merită investiția. Dacă deja dețineți un Nano S, upgrade-ul la Nano X vă va oferi mai multă stabilitate, suport mai bun pentru aplicații și o experiență utilizator îmbunătățită. Pentru cei care sunt în căutarea unor portofele hardware, utilizarea ușoară și suportul extins pentru monede fac din Nano X o opțiune excelentă pentru protejarea activelor cripto. Luați în considerare Nano X dacă căutați un portofel hardware sigur, versatil și ușor de utilizat pentru a gestiona eficient criptovalutele dvs.

3 caracteristici deosebite ale Ledger Nano X:

 1. Portofel ascuns pentru securitate sporită: Ledger Nano X oferă o caracteristică unică de portofel ascuns care vă permite să creați un al doilea portofel cu o frază de trecere și un cod PIN diferit al 25-lea cuvânt. Acest portofel ascuns poate fi folosit pentru a stoca sume mai mari de active criptografice sau NFT-uri sensibile, menținându-le discrete față de eventuale amenințări. Chiar dacă cineva obține acces la portofelul dvs. principal, nu va putea accesa portofelul ascuns fără al doilea cod PIN, adăugând un strat suplimentar de securitate.
 2. Funcție de cont ascuns: Cu Ledger Nano X, poți ascunde anumite conturi din portofoliul Ledger Live. Acest lucru înseamnă că poți menține complet confidentială și nedetectabilă portofelul ascuns în cadrul aplicației. Chiar dacă cineva vede aplicația Ledger Live sau solicită acces la ea, nu vor găsi nici o urmă a portofelului ascuns decât dacă introduci intenționat al doilea cod PIN și îl dezvălui. Vă rugăm să rețineți că textul păstrăzu HTML integrat și nu am adăugat sau eliminat etichetele HTML existente.
 3. Mecanism de resetare a dispozitivului: Pentru a-ți proteja activele criptografice în continuare, Ledger Nano X are un mecanism de securitate care îți permite să resetezi dispozitivul la setările din fabrică tastând parola greșită de trei ori. Această funcție este utilă în situațiile în care bănuiești că dispozitivul tău Ledger poate fi compromis sau a ajuns în mâinile nepotrivite. Cu toate acestea, asigură-te că faci o copie de rezervă a frazei tale de recuperare de 24 de cuvinte într-un loc sigur pentru a preveni pierderea fondurilor în timpul procesului de resetare.

TREZOR Model T

Avantajele modelului TREZOR T:

 1. Puternic și bogat în funcții: Modelul TREZOR T este un portofel hardware extrem de capabil, care oferă o securitate robustă pentru stocarea criptomonedelor offline. Aceasta suportă peste 1000 de monede și tokens, inclusiv unele care nu sunt disponibile pe predecesorul său, TREZOR One.
 2. Interfață touchscreen: Una dintre caracteristicile sale deosebite este interfața touchscreen, care permite utilizatorilor să configureze portofelul direct pe dispozitiv, îmbunătățind securitatea prin păstrarea datelor sensibile departe de computer.
 3. Fiabil și ultra-securizat: Lansat de către Satoshi Labs, un nume bine respectat în comunitatea Bitcoin, modelul TREZOR T este cunoscut pentru standardele sale ridicate de securitate, fiind o alegere de încredere pentru protejarea activelor digitale.

Contra aspectelor modelului TREZOR T:

 1. Preț mai ridicat: Comparativ cu alte portofele hardware populare, precum Ledger Nano X, modelul TREZOR Model T are un preț mai mare, ceea ce îl face o opțiune mai puțin accesibilă din punct de vedere financiar pentru unii utilizatori.
 2. Ecran tactil mic: Deși funcția de ecran tactil este convenabilă, unii utilizatori au considerat că este puțin mică și nu atât de prietenoasă pentru utilizator cum și-ar fi dorit.
 3. Software concurent: Deşi Modelul T se mândreşte cu un software open-source, Ledger Nano X câştigă un avantaj prin interacţiunea sa cu telefoanele mobile şi software-ul mai robust Ledger Live, făcându-l o alegere preferată pentru unii utilizatori.

Ceea ce îl face cel mai bun:

TREZOR Model T este un portofel hardware extrem de sigur și bogat în funcții, conceput pentru a stoca criptomonede în afara mediului online, departe de potențialii hackeri. Are o experiență de 10 ani și software-ul și hardware-ul său open-source îl fac de încredere în comunitatea crypto. Interfața cu ecran tactil contribuie la ușurința în utilizare, asigurând că datele sensibile rămân pe dispozitiv și nu pe calculatorul dumneavoastră.

Modelul TREZOR T suportă peste 1000 de monede și simboluri, inclusiv cele populare precum XRP, XMR și EOS. Vă permite să generați adrese de portofel și să efectuați tranzacții direct de pe dispozitiv, în timp ce TREZOR Suite oferă o aplicație desktop prietenoasă pentru funcționalități suplimentare. O caracteristică unică este capacitatea de a crea portofele ascunse, adăugând un strat suplimentar de protecție în caz de acces nedorit.

Deși ar putea fi mai scump decât câțiva competitori, TREZOR Model T își justifică investiția prin securitatea sa excepțională și reputația de încredere. Integrarea sa perfectă cu dApps populare precum MetaMask îl face versatil, iar angajamentul său față de principiile open-source asigură utilizatorii că se pot baza pe securitatea criptomonedelor lor. În ansamblu, TREZOR Model T este o alegere solidă pentru protejarea unei varietăți de altcoin-uri și este un must-have pentru oricine este serios în privința securizării activelor lor cripto.

3 caracteristici remarcabile ale modelului Trezor T:

 1. Suport nativ pentru Monero: Modelul TREZOR T se remarcă prin capacitatea sa de a suporta criptomonede precum Monero, care nu sunt susținute nativ de multe alte portofele hardware. Aceasta îl face o alegere preferată pentru utilizatorii care doresc să-și asigure o gamă diversă de monede, inclusiv altcoin-uri populare.
 2. Caracteristică Parolă Unică: Trezor Model T oferă o caracteristică puternică de parolă care îmbunătățește securitatea activelor tale. Cu această caracteristică, poți crea portofele ascunse fără a avea nevoie de un al doilea portofel hardware sau de un cod de recuperare suplimentar. Prin adăugarea unei cuvinte sau propoziții secrete de până la 50 de caractere la codul tău de recuperare, poți genera portofele noi, proteja monedele tale într-un portofel ascuns, crea portofele false pentru a confunda potențialii hackeri sau gestiona mai multe portofele de pe un singur cod de recuperare.
 3. Versatilitate: Modelul TREZOR T oferă mai mult decât doar stocarea criptomonedelor. Poate funcționa ca un manager de parole sigur și poate proteja cheile GPG. Această versatilitate îl face un instrument valoros pentru utilizatorii în căutare de o soluție completă pentru gestionarea activelor digitale și îmbunătățirea securității online în ansamblu.

Ellipal Titan

Avantajele Ellipal Titan-ului:

 1. Stocare rece cu izolator aerian: Ellipal Titan este un portofel rece complet izolat aerian, ceea ce înseamnă că nu are componente care se pot conecta la internet, cum ar fi Bluetooth sau Wi-Fi. Acest lucru asigură stocarea securizată offline a activelor tale criptomonetare, minimizând riscul de piratare sau acces neautorizat.
 2. Suport pentru multiple token-uri: Ellipal Titan susține aproximativ 35 de blockchain-uri și peste 7.000 de token-uri, inclusiv criptomonede majore precum Bitcoin și Ethereum. De asemenea, vă permite să adăugați mii de alte token-uri, permițând gestionarea diferitelor active digitale.
 3. Tranzacții sigure cu coduri QR: Dispozitivul utilizează coduri QR pentru tranzacții, îmbunătățind securitatea prin cerința de procese cu mai mulți pași care implică scanarea codurilor QR cu aplicația și portofelul offline. Această verificare în două etape asigură că tranzacțiile neautorizate sunt aproape imposibile, oferind utilizatorilor liniște sufletească.

Dezavantajele Ellipal Titanului:

 1. Complexitatea tranzacțiilor: În timp ce securitatea codului QR adaugă un nivel de protecție, aduce și o complexitate la tranzacții, necesitând mai multe etape cu scanarea codului QR și utilizarea de parole. Unii utilizatori pot găsi acest proces dificil în comparație cu portofelele hardware mai simple.
 2. Lipsa conectivității native la internet: Deși dispozitivul care este izolat de rețea reprezintă o măsură importantă de securitate, acest lucru înseamnă și că nu se poate conecta la internet pentru actualizări rapide sau verificări în timp real ale soldului. Utilizatorii vor trebui să folosească alte metode pentru a verifica soldurile sau a actualiza firmware-ul.
 3. Opțiuni limitate de culoare: Ellipal Titan este disponibil în două opțiuni de culoare (gri și aur), ceea ce s-ar putea să nu atragă utilizatorii care preferă o gamă mai largă de culori pentru portofelul lor hardware.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Ellipal Titan iese în evidență ca una dintre cele mai bune portofele de criptomonede datorită experienței sale prietenoase pentru utilizatori, securității robuste și designului convenabil cu aer exterior. Așa cum este descris în recenzia, portofelul oferă o interfață simplă și ușor de navigat, ceea ce-l face ideal atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii experimentați. Cu un ecran tactil mare și integrare perfectă cu aplicația iOS sau Android, utilizatorii pot gestiona criptomonedele lor fără efort, scanând coduri QR pentru tranzacții, asigurând un proces fluent și sigur fără nevoia de conexiuni externe precum Bluetooth sau Wi-Fi.

Funcțiile de securitate ale Ellipal Titan contribuie semnificativ la reputația sa ca un portofel cripto de primă clasă. Designul său anti-modificare protejează împotriva accesului neautorizat, iar în cazul oricărei modificări, mecanismul său de autodistrugere șterge cheile private, menținând fondurile în siguranță. Această accentuare puternică asupra securității și durabilității hardware-ului asigură utilizatorilor liniștea sufletească, știind că activele lor digitale rămân protejate împotriva amenințărilor potențiale. Mai mult, capacitatea de a stoca o gamă largă de criptomonede și suportul pentru staking pe anumite rețele adaugă atractivitatea sa, demonstrând angajamentul Ellipal de a rămâne relevant și flexibil în peisajul cripto dinamic.

Cu toate avantajele sale numeroase, Ellipal Titan are câteva zone pentru îmbunătățire. Procesul de adăugare a mai multor monede și efectuarea actualizărilor de firmware poate fi dificil, în special pentru anumite sisteme de operare precum macOS, necesitând carduri separate micro SD și adaptoare specifice. În plus, în timp ce în prezent suportă un număr semnificativ de criptomonede, portofelul ar putea beneficia de adăugarea mai multor monede proof-of-stake pentru a se adapta la tendința crescătoare a stakingului și oportunităților de venit pasiv. Simplificarea procesului de tranzacționare prin reducerea numărului de pași necesari pentru semnarea codurilor QR nesemnate ar îmbunătăți, de asemenea, experiența generală a utilizatorului. Cu toate acestea, având în vedere securitatea sa excelentă, ușurința în utilizare și adaptabilitatea, Ellipal Titan rămâne o alegere de top pentru persoanele care caută un portofel hardware de încredere și prietenos pentru gestionarea în siguranță a activelor digitale.

3 caracteristici distincte ale Ellipal Titan.

 1. Tehnologie de izolare aeriană: Una dintre caracteristicile deosebite ale Ellipal Titan este tehnologia de izolare aeriană. Spre deosebire de alte portofele de stocare la rece care se conectează la internet sau la alte dispozitive prin Bluetooth sau USB, Ellipal Titan rămâne complet offline. Această măsură suplimentară de securitate asigură că cheile private nu sunt expuse niciodată unor amenințări online potențiale, oferind un mediu mai sigur pentru stocarea și tranzacționarea criptomonedelor.
 2. Interfață touchscreen: Ellipal Titan dispune de o interfață cu ecran tactil prietenoasă pentru utilizator, permițându-le utilizatorilor să interacționeze cu dispozitivul într-un mod similar utilizării unui smartphone. Această design intuitiv facilitează navigarea prin diverse caracteristici și funcționalități, inclusiv crearea de conturi, gestionarea parolelor și scanarea codurilor QR pentru tranzacții.
 3. Gamă largă de monede și jetoane suportate: Titanul Ellipal susține o diversitate de 48 de rețele blockchain și peste 10.000 de jetoane. Utilizatorii pot stoca, cumpăra și impozita diverse criptomonede direct din aplicația portofelului, ceea ce o face o soluție cuprinzătoare pentru gestionarea în siguranță a mai multor active într-un singur loc.

Iată o tabelă clară a caracteristicilor și funcțiilor portofelelor hardware criptografice menționate:

CaracteristiciLedger Nano XTrezor Model TEllipal Titan
Monede Suportate5500+1000+10000+
SecuritateElement securizat, sistem de operare proprietar, 2FA, cod PIN, criptarea cheilorAutentificare firmware, 2FA, gestionar de parole, frază BIP39 de autorizareDispozitiv izolat fizic, cod PIN, parolă, gesturi și parole numerice
Coduri de navigareEcran color, butoane fiziceEcran tactil color, buton fizicEcran tactil color, cameră de scanare cod QR
ConectivitateUSB-C, Ledger Live, Bluetooth pentru dispozitive mobileUSB-C, Trezor Suite (PC și WEB)USB-C, Crypto Bitcoin Wallet (Android și iOS)
Ușurința utilizăriiEcran luminos, navigare ușoarăEcran tactil mareAfișaj clar, interfață intuitivă
Caracteristici suplimentareCip intern securizat, stocare de până la 100 de chei privateFuncție de backup Shamir, protecție fizică împotriva manipulăriiAutodistrugere automată în caz de manipulare, cameră pentru scanarea codurilor QR
ÎncărcareUSBUSBUSB-C
CerereLedger Live, acces la aplicații DeFi, NFT și alteleTrezor Suite (PC și WEB)Crypto Bitcoin Wallet (Android și iOS)

Cele mai bune portofele pentru criptomonede online (Portofele web) 2023

Există câteva portofele online populare de criptomonede (portofele web) în 2023 care sunt utilizate pe scară largă și au o bună reputație.

Portofel Blockchain.com

Avantaje ale utilizării portofelului Blockchain.com:

 1. Reputație stabilită: Blockchain.com există din 2011 și a câștigat încrederea comunității de criptomonede.
 2. Ușor de utilizat: Portofelul este prietenos pentru începători și ușor de navigat, făcându-l potrivit pentru cei care sunt la începutul lumii criptomonedelor.
 3. Baza mare de utilizatori: Portofelul este apreciat de peste 48 de milioane de utilizatori, ceea ce indică popularitatea și adoptarea sa pe scară largă.
 4. Gama largă de criptomonede suportate: Portofelul acceptă diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Stellar și USD Digital.
 5. Caracteristici de securitate: oferă autentificare în două etape și posibilitatea de a face backup pentru cheile private, ceea ce îmbunătățește securitatea și protejează împotriva accesului neautorizat.
 6. Integrarea cu alte produse Blockchain: Blockchain.com oferă o suită completă de produse, inclusiv o platformă de schimb valutar, un portofel hardware (Lockbox) și o interfață de programare pentru dezvoltatori, creând astfel un ecosistem cuprinzător.

Dezavantajele utilizării portofelului Blockchain.com:

 1. Taxe de tranzacție ridicate: Ordinele la piață ale portofelului ar putea implica tarife ușor umflate, ceea ce duce la taxe de tranzacție mai mari.
 2. Nicio funcționalitate de vânzare încorporată: Blockchain.com a eliminat opțiunea de vânzare din portofelul său, îndemnând utilizatorii să treacă la platforma lor de schimb pentru vânzarea criptomonedelor.
 3. Opțiuni limitate de depunere/retagere în fiat: Pentru a efectua tranzacții în fiat, utilizatorii trebuie să aibă verificare de nivel aur și opțiunile fiat acceptate pot varia în funcție de locația utilizatorului.
 4. Dependență de accesul la terțe părți: Deoarece portofelul este non-custodial, utilizatorii sunt responsabili de gestionarea în siguranță a cheilor private. Pierderea accesului la chei poate duce la pierderea fondurilor fără asistența unei terțe părți.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Portofelul Blockchain.com se evidențiază ca una dintre opțiunile principale pentru entuziaștii criptomonedelor datorită caracteristicilor sale puternice de securitate și naturii non-custodiale. Oferă utilizatorilor un portofel electronic securizat, permițându-le să stocheze în siguranță întreaga lor portofel digital de criptomonede. În plus, portofelul permite achizițiile în aplicație de diverse criptomonede, facilitând utilizatorilor să adauge în mod transparent la rezervele lor.

Atractivitatea platformei este îmbunătățită în continuare de comisioanele reduse pentru tranzacționare și suportul pentru diferite tipuri de ordine de tranzacționare, inclusiv tranzacționare cu marjă. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și optimiza strategiile de tranzacționare și de a-și crește potențial profiturile. Indiferent dacă sunt implicate tranzacții între monedă fiduciară și criptomonedă sau tranzacții cripto-la-cripto, Blockchain.com facilitează schimburi fără probleme și eficiente, oferind o gamă largă de criptomonede din care puteți alege.

Blockchain.com oferă de asemenea un sistem complex de explorare a blockchain-ului care generează date precise și de încredere privind blockchain-ul. Utilizatorii pot accesa diagrame și portofolii ale principalelor portofele blockchain, permițându-le să ia decizii informate pe baza informațiilor în timp real. Mai mult, platforma se integrează cu BitPay, un serviciu de soluții de plată, permițând furnizorilor să încorporeze ușor plățile cu criptomonede în serviciile lor. Și pentru a corona totul, aplicația mobilă a Blockchain.com asigură acces ușor la facilitățile de tranzacționare în mișcare, adresându-se atât începătorilor, cât și investitorilor cu experiență, făcând tranzacționarea cu criptomonede mai accesibilă ca niciodată.

3 caracteristici remarcabile ale portofelului Blockchain.com:

 1. Non-Custodial Main Wallet: Una dintre caracteristicile deosebite ale Blockchain.com este portofelul principal necustodial. După achiziționarea criptomonedelor prin platformă, toate monedele sunt imediat depuse în portofelul digital al utilizatorului. Acest lucru asigură utilizatorilor control deplin și proprietate asupra activele lor, sporind securitatea și încrederea în platformă.
 2. In-App Swapuri Crypto-to-Crypto: Blockchain.com oferă o modalitate prietenoasă și convenabilă pentru clienți de a face swapuri crypto-to-crypto în cadrul portofelului principal. Această funcție permite schimburi fără probleme și instantanee între diferite criptomonede, oferind utilizatorilor abilitatea de a diversifica și gestiona eficient portofoliul lor.
 3. Vizualizare de tranzacționare personalizabilă: Platforma oferă traderilor o vizualizare de tranzacționare personalizabilă, permițându-le să personalizeze tipul de grafice pe care doresc să le vizualizeze. Indiferent dacă este vorba de grafice cu lumânări ale portofoliilor principale sau alte date de piață, utilizatorii își pot adapta experiența de tranzacționare pentru a se potrivi preferințelor și strategiilor lor.

Portofelul Exodus

Avantaje ale Exodus Wallet:

 1. Interfață ușor de utilizat: Portofelul Exodus dispune de o interfață intuitivă și ușor de utilizat, ceea ce îl face ideal atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii experimentați.
 2. Exchange încorporat: Bursa încorporată în portofel permite utilizatorilor să facă tranzacții cu criptomonede în mod convenabil, fără a fi necesar să acceseze burse externe.
 3. Staking și câștig: Utilizatorii pot aplica stake la anumite tokenuri suportate, cum ar fi Solana și Cardano, direct din portofel, câștigând recompense de staking cu ușurință.
 4. Galeria NFT: Galeria NFT Exodus permite utilizatorilor să stocheze și să gestioneze NFT-uri Solana direct în portofel.
 5. Reputația fondatorului: Fondată de profesioniști experimentați, Exodus beneficiază de expertiza în programare a lui JP Richardson și de background-ul de proiectare UI/UX al lui Daniel Castagnoli.
 6. Viitorul IPO: Oferta publică inițială (IPO) planificată oferă oportunitatea unică utilizatorilor de a deține o participație în compania Exodus.

Dezavantajele portofelului Exodus:

 1. Open Source Limitat: Codul portofelului nu este complet open source, ceea ce poate ridica îngrijorări pentru utilizatorii care caută transparență totală.
 2. Integrare a Schimbului Terților: Pentru acces la funcționalități suplimentare și comisioane mai mici, utilizatorii pot avea nevoie să instaleze aplicații externe de schimb în interiorul portofelului lor.
 3. Niciun suport pentru unele criptomonede: Exodus nu oferă suport pentru anumite criptomonede precum XMR, XRP sau EOS, limitând utilizatorii care deţin aceste active.
 4. Dependență de stocarea locală: Deoarece cheile private sunt stocate local pe dispozitiv, utilizatorii trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a se proteja împotriva eventualei pierderi sau furturi.

Ce îl face cel mai bun:

Exodus se evidențiază ca una dintre cele mai bune aplicații pentru portofele Bitcoin de pe piață din mai multe motive. În primul rând, este un portofel cu auto-guardare, oferind utilizatorilor control complet asupra cheilor lor private. Această nivel de securitate asigură că nimeni altcineva, nici măcar Exodus, nu poate accesa monedele tale, făcându-l cea mai sigură modalitate de a-ți depozita Bitcoinii. Portofelul oferă diverse platforme, inclusiv mobil, desktop, extensie de browser și integrare cu portofel hardware, oferind utilizatorilor flexibilitate și posibilitatea de a-și securiza activele.

Un alt avantaj cheie al Exodus este suportul extins pentru mai multe active criptografice pe peste 50 de rețele blockchain. Utilizatorii pot schimba ușor între BTC și sute de alte criptomonede în cadrul aplicației, eliminând necesitatea de a avea mai multe portofele și simplificând gestionarea portofoliului. Aplicația permite, de asemenea, utilizatorilor să-și seteze propriile taxe de tranzacție Bitcoin, oferindu-le astfel control asupra sumei pe care o plătesc pentru tranzacții și economisire potențială a banilor în ceea ce privește taxele. În plus, Exodus se integrează cu Bitrefill, permițându-le utilizatorilor să folosească Bitcoinul pentru a achiziționa carduri cadou pentru branduri populare, precum Amazon și Netflix.

În plus, Exodus susține rețeaua Bitcoin Lightning, facilitând plăți rapide și avantajoase în întreaga lume. Portofelul oferă, de asemenea, un portofel Web3 pentru Chrome și Brave, permițând utilizatorilor să se conecteze la rețeaua Rootstock, extinzând astfel posibilitățile pentru aplicațiile Web3 bazate pe Bitcoin. Cu interfața sa prietenoasă pentru utilizator, funcționalitățile sale versatile și suportul excelent pentru clienți, Exodus este o alegere ideală pentru cei care caută un portofel sigur și ușor de utilizat pentru administrarea Bitcoin și a altor active criptografice.

3 caracteristici remarcabile ale Exodus Wallet:

 1. Suport pe mai multe platforme: Exodus wallet oferă comoditatea de a fi disponibil pe mai multe platforme, inclusiv desktop, mobil și extensii de browser web. Utilizatorii pot trece ușor de la un dispozitiv la altul și au acces la activele lor de oriunde, asigurând flexibilitate și ușurință în utilizare.
 2. Integrarea portofelului hardware: Portofelul Exodus suportă integrarea cu portofele hardware precum Trezor, oferind un nivel suplimentar de securitate pentru activele utilizatorilor. Prin conectarea unui portofel hardware, utilizatorii își pot păstra cheile private în afara internetului, protejându-și fondurile împotriva potențialelor amenințări online.
 3. Schimb ușor și suport variat pentru active: Exodus permite utilizatorilor să stocheze, să administreze și să facă schimb între o gamă largă de criptomonede, oferind suport pentru milioane de active cripto pe peste 50 de rețele blockchain. Aceasta elimină nevoia de a utiliza mai multe portofele și permite utilizatorilor să-și gestioneze portofoliile diverse în cadrul unei singure aplicații. În plus, Exodus facilitează schimbul facil al activelor utilizând furnizori de API terți, oferind utilizatorilor o experiență fluidă pentru diversificarea portofoliilor lor.

MyEtherWallet

Avantajele MyEtherWallet-ului:

 1. Generarea ușoară a portofelului: MyEtherWallet permite utilizatorilor să genereze rapid un portofel de criptomonede, făcându-l accesibil chiar și începătorilor și celor noi în spațiul cripto.
 2. Controlul cheilor private: Utilizatorii au control complet asupra cheilor lor private, care sunt esențiale pentru accesarea portofelului și a fondurilor lor. Acest lucru conferă utilizatorilor proprietate și responsabilitate asupra activelor lor.
 3. Integrarea Ethereum Name Service (ENS): MyEtherWallet suportă Ethereum Name Service, care permite utilizatorilor să simplifice adresele portofelului cu nume ușor de citit, facilitând efectuarea tranzacțiilor pentru utilizatori.
 4. Verificarea stării tranzacției: Utilizatorii pot verifica ușor starea tranzacțiilor lor pe rețeaua blockchain folosind hash-ul tranzacției furnizat după fiecare tranzacție.
 5. Suport pentru tranzacții offline: MyEtherWallet permite utilizatorilor să trimită criptomonede către conturi offline, oferind un nivel suplimentar de securitate pentru cei care preferă să-și stocheze activele în afara rețelei.

Dezavantaje ale MyEtherWallet-ului:

 1. Recuperare a parolei: MyEtherWallet nu beneficiază de un sistem de recuperare a parolelor. Dacă utilizatorii își uită parola, ei pot pierde accesul la portofelul și fondurile lor în mod permanent.
 2. Complexitate tehnică: MyEtherWallet poate fi copleșitor pentru utilizatorii neexperimentați din cauza aspectelor tehnice implicate în gestionarea cheilor private și efectuarea tranzacțiilor pe blockchain-ul Ethereum.
 3. Lipsa asistenței pentru clienți: MyEtherWallet nu oferă suport uman în timp real, ceea ce poate fi dificil pentru utilizatorii care întâmpină probleme sau au nevoie de asistență.
 4. Instrumente terțe pentru staking și swapping: Deși MyEtherWallet permite staking și swapping, acesta se bazează pe furnizori terțe, ceea ce poate duce la comisioane mai mari și mai puțin control asupra procesului în comparație cu utilizarea platformelor dedicate.
 5. Suport limitat pentru mai multe valute: Deși MyEtherWallet susține în principal tokenurile bazate pe Ethereum, acesta poate să nu ofere suport extins pentru alte criptomonede, limitând astfel funcționalitatea pentru utilizatorii cu portofolii diverse.

Ceea ce îl face cel mai bun:

MyEtherWallet (MEW) este considerat unul dintre cele mai bune portofele crypto din mai multe motive. În primul rând, oferă o modalitate sigură și ușor de utilizat pentru a accesa, trimite și primi Ethereum și diverse token-uri pe blockchain-ul Ethereum. MEW nu stochează niciun detaliu al utilizatorului pe un server centralizat, făcându-l mai sigur, deoarece utilizatorii au control deplin asupra cheilor lor private și fondurilor. Funcționează ca un portal către blockchain-ul Ethereum, permițând utilizatorilor să își gestioneze activele fără a depinde de o bursă centralizată.

MEW susține Ethereum Name Service (ENS), permițând utilizatorilor să simplifice adresele portofelului cu nume lizibile de către oameni, facilitând tranzacțiile și mărirea prietenoasă cu utilizatorii. În plus, MEW este compatibil cu portofele hardware precum Ledger Nano S și Trezor, îmbunătățind securitatea prin păstrarea cheilor private într-un seif securizat pe dispozitivul hardware. Această integrare asigură că, chiar dacă utilizatorii își pierd dispozitivele, își pot recupera în continuare fondurile utilizând seedul de recuperare.

Cea mai recentă versiune a MyEtherWallet oferă și o funcționalitate de înlocuire a tokenurilor, permitând utilizatorilor să schimbe o criptomonedă cu alta direct în portofel. Această funcționalitate oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate și comoditate, eliminând necesitatea utilizării unei bursa centralizate pentru înlocuirea tokenurilor. În ansamblu, design-ul orientat către utilizator al MyEtherWallet, suportul pentru portofele hardware, integrarea ENS și funcționalitatea de înlocuire a tokenurilor îl fac unul dintre cele mai versatile și sigure portofele pentru gestionarea activelor bazate pe Ethereum.

3 caracteristici remarcabile ale MyEtherWallet:

 1. Support pentru Token-uri ERC-20: MyEtherWallet (MEW) permite utilizatorilor să stocheze și să administreze orice token bazat pe ERC-20 pe rețeaua Ethereum. Acest lucru include nu doar Ethereum în sine, ci și diverse alte token-uri precum EOS, TRON și multe altele. Capacitatea MEW de a gestiona mai multe token-uri îl face un portofel versatil pentru utilizatorii care dețin diferite criptomonede pe blockchain-ul Ethereum.
 2. Creare portofel offline: MEW le permite utilizatorilor să creeze un portofel în mod offline, oferind un nivel suplimentar de securitate. Prin generarea unui portofel offline, utilizatorii pot mitigra riscul unor posibile atacuri de phishing sau expunerea cheilor lor private la amenințări online. Procesul implică crearea unei parole, descărcarea unui fișier keystore și salvarea cheii private, asigurându-se că utilizatorii au control total asupra securității portofelelor lor.
 3. Swap direct de tokenuri: MEW oferă o funcționalitate integrată de swap de tokenuri care permite utilizatorilor să schimbe o criptomonedă într-alta direct din portofel. Această funcționalitate elimină nevoia intermediarilor precum exchange-urile, oferind utilizatorilor o modalitate mai rapidă și eficientă de a gestiona criptomonedele deținute. Utilizatorii pot schimba ușor între diferite tokenuri ERC-20, ceea ce este convenabil pentru cei care fac frecvent tranzacții cu tokenuri sau își diversifică portofoliile.

Iată o tabelă clară a caracteristicilor și funcțiilor portofelelor criptomonede online menționate:

CaracteristiciBlockchain.comExodusMyEtherWallet
Multi-valutăDaDaDa
Interfață simplăDaDaDa
SecuritateChei private, 2FAChei private, integrare cu portofele hardwareChei private, integrare cu portofele hardware
Schimb și achiziție de criptomonedeAccesibilAccesibilAccesibil
Trimiterea și primirea de ETH și tokenuri ERC-20Explorator propriu de BlockchainExplorator propriu de BlockchainExplorator propriu de Blockchain
Resurse educaționaleDaNuNu
Integrare cu portofele hardwareNuDaDa
Suport pentru stakingDaDaDa
Import de tokenuri ale utilizatorilorNuDaDa
Acces la DeFi, aplicații dAppDaDaDa
Modul offlineNuNuDa
Disponibilitate pe platforme diferiteVersiunea web a portofelului, aplicație mobilă (Android, iOS)Versiunea web a portofelului (extensie pentru Google Chrome și Brave), aplicație mobilă (Android, iOS), portofel desktopVersiunea web (extensie Enkrypt pentru browserele Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge, Opera, Safari), aplicație mobilă (Android, iOS)

Cele mai bune portofele (software) pentru criptomonede din 2023

Portofelele cripto pentru desktop, cunoscute și sub denumirea de portofele cripto pentru desktop sau portofele software, sunt aplicații instalate pe un calculator sau laptop care permit utilizatorilor să gestioneze criptomonedele lor.

Aceste portofele oferă în mod obișnuit control total asupra cheilor private, care sunt baza pentru accesarea fondurilor de criptomonedă. Când un utilizator creează un portofel desktop pentru criptomonede, se generează o pereche unică de chei: o cheie privată și o cheie publică. Cheia privată trebuie să fie strict confidențială și niciodată să nu fie transmisă pe rețea. Cheia publică este utilizată pentru primirea plăților și a adreselor portofelului. Acum să aruncăm o privire asupra câtorva portofele desktop populare pentru criptomonede.

Portofelul Guarda

Avantajele portofelului Guarda:

 1. Suport Multi-Monedă: Portofelul Guarda suportă o gamă largă de criptomonede, inclusiv monede populare precum Bitcoin, Ethereum, EOS și multe altele. De asemenea, suportă jetoane pe diverse rețele, precum Ethereum, Binance Smart Chain, Tron, Waves și altele, făcându-l un portofel versatil pentru utilizatorii cu diverse active criptografice.
 2. Disponibilitate cross-platform: Guarda Wallet este disponibil pe multiple platforme, inclusiv pe desktop Windows, ca extensie Chrome, pe dispozitive Android și iOS. Această suportare cross-platform permite utilizatorilor să acceseze și să administreze criptomonede fără probleme pe diferite dispozitive.
 3. Actualizări regulate și adăugări de monede noi: Portofelul Guarda există de ceva timp și este actualizat în mod constant, adăugând suport pentru criptomonede și tokenuri noi în mod frecvent. Acest lucru asigură utilizatorilor acces la o gamă largă de criptomonede și îi menține la curent cu cele mai recente evoluții din spațiul cripto.

Cons: Wallet-ul Guarda:

 1. Afișare prețuri token: Portofelul nu afișează prețurile token-urilor, chiar și pentru token-urile listate pe platforme bine-cunoscute cum ar fi CoinMarketCap și CoinGecko. Utilizatorii pot considera această limitare incomodă atunci când încearcă să evalueze valoarea deținerilor lor în cadrul portofelului.
 2. Probleme de asistență anterioare: Revizorul nostru a menționat experiențe neprofesionale cu echipa de asistență Guarda în momentul în care a solicitat adăugarea unei monezi personalizate. Utilizatorii pot lua în considerare problemele de asistență din trecut atunci când evaluează în general fiabilitatea și capacitatea de răspuns a portofelului.
 3. Detalii limitate despre portofoliu: Afișajul portofoliului din portofel lipsește de informații detaliate, cum ar fi descompunerea procentuală a fiecărei criptomonede în portofoliul general. Utilizatorii ar putea găsi util să aibă statistici de portofoliu mai cuprinzătoare pentru o gestionare mai bună a acestuia.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Portofelul Guarda se remarcă ca una dintre cele mai bune portofele pentru criptomonede datorită suportului său excepțional pentru mai multe monede și disponibilității sale pe mai multe platforme. Cu o gamă largă de criptomonede și tokenuri suportate, inclusiv monede populare precum Bitcoin, Ethereum, EOS și multe altele, Portofelul Guarda se adresează utilizatorilor cu diverse investiții în criptomonede, reprezentând o alegere versatilă atât pentru investitori cât și pentru entuziaști. Mai mult, suportul acestui portofel pentru tokenuri în diferite rețele precum Ethereum, Binance Smart Chain, Tron și Waves își îmbunătățește și mai mult utilitatea.

În plus, disponibilitatea portofelului Guarda Wallet pe mai multe platforme, cum ar fi desktopul Windows, extensia Chrome, dispozitivele Android și iOS, oferă utilizatorilor accesibilitate și comoditate fără întreruperi. Indiferent dacă utilizatorii preferă să își administreze criptomonede pe desktop sau în deplasare prin intermediul dispozitivelor mobile, Guarda Wallet se adaptează preferințelor lor. Mai mult, actualizările regulate ale portofelului și adăugarea continuă a noilor monede asigură ca utilizatorii să fie mereu la curent cu cele mai recente evoluții din spațiul cripto, consolidând în continuare poziția sa ca unul dintre cele mai bune portofele de criptomonede de pe piață.

3 caracteristici deosebite ale Portofelului Guarda:

 1. Wide Coin and Token Support: Portofelul Guarda se laudă cu o gamă remarcabilă de criptomonede și jetoane susținute, acoperind nu doar monede majore precum Bitcoin și Ethereum, ci și o vastă gamă de altcoinuri și jetoane pe diferite rețele, inclusiv Binance Smart Chain, Tron, Waves și altele. Acest suport extins le permite utilizatorilor să-și administreze portofolii diverse de criptomonede într-un singur loc.
 2. Compatibilitate cross-platform: Portofelul Guarda oferă serviciile sale pe diverse platforme, inclusiv pe desktopul Windows, ca extensie Chrome, pe dispozitivele Android și iOS. Această compatibilitate cross-platform asigură utilizatorilor accesul la portofelele lor și gestionarea activelor în mod convenabil, indiferent de dispozitivul sau sistemul de operare preferat.
 3. Inclusiv Înlocuire și Înhățare: Portofelul dispune de o funcționalitate de înlocuire încorporată care permite utilizatorilor să schimbe criptomonede direct în cadrul platformei, facilitând diversificarea portofoliului fără a depinde de exchange-uri externe. În plus, Guarda Wallet suportă înățare pentru anumite criptomonede, permițând utilizatorilor să participe la diverse programe de înățare și să obțină recompense pentru deținerea monedelor pe platformă. Aceste funcționalități fac din Guarda Wallet o soluție cuprinzătoare și prietenoasă pentru gestionarea și dezvoltarea activelor cripto.

Portofel Coinomi

Avantajele portofelului Coinomi sunt:

 1. Gestionarea multiplă a portofelelor: Coinomi permite utilizatorilor să creeze și să gestioneze mai multe portofele în cadrul interfeței. Această funcție este în special utilă pentru persoanele care doresc să păstreze separate posesiunile lor de criptomonede, de exemplu pentru membrii diferiți ai familiei sau pentru diferite situații de utilizare.
 2. Suport extins pentru monede: Coinomi acceptă o gamă vastă de criptomonede, inclusiv monede mai vechi și mai puțin comune. Acest suport extins pentru monede îl face o alegere potrivită pentru utilizatorii cu portofolii diverse de criptomonede, deoarece pot stoca diferite active într-un singur portofel.
 3. Carnet de adrese și funcționalitatea de curățare: portofelul oferă un serviciu de carnet de adrese, facilitând utilizatorilor stocarea adreselor utilizate frecvent pentru tranzacții rapide. În plus, Coinomi are o funcționalitate de curățare, permițând utilizatorilor să revendice monede neclaimate, cum ar fi Bitcoin Cash, în cazul în care dețin criptomonede corespunzătoare.

Coinomi Wallet Dezavantaje:

 1. Ciclul de dezvoltare încet: Unii utilizatori au criticat Coinomi pentru ritmul său lent de dezvoltare, în special în ceea ce privește adăugarea de monede noi și actualizarea siglelor. Acest ritm lent poate duce la informații depășite și suport limitat pentru criptomonede mai noi sau mai populare.
 2. Utilizare ridicată a resurselor: Versiunea desktop a Coinomi poate consuma resurse semnificative ale CPU-ului, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru utilizatorii cu dispozitive de putere redusă. Lipsa de optimizare poate afecta experiența utilizatorului și performanța generală.
 3. Funcții de securitate limitate: Coinomi nu dispune de anumite funcții avansate de securitate, cum ar fi autentificarea în doi pași (2FA) sau suportul pentru portofele hardware precum Ledger. Acest lucru ar putea fi o preocupare pentru utilizatorii care caută măsuri sporite de securitate pentru a-și proteja activele cripto.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Portofelul Coinomi se evidențiază ca una dintre cele mai bune portofele de criptomonede datorită mai multor caracteristici cheie. În primul rând, acesta suportă o gamă vastă de active digitale, acoperind peste 1600 de tipuri, ceea ce îl face potrivit pentru utilizatorii cu portofolii cripto diverse. Portofelul este, de asemenea, cunoscut pentru securitatea sa de înalt nivel, oferind stocare 100% non-custodială. Utilizatorii au control total asupra cheilor lor, tranzacțiilor și portofelelor, sporind astfel în general siguranța fondurilor lor.

În plus față de stocarea securizată, Coinomi se integrează cu Shapeshift și Changelly, permițând utilizatorilor să schimbe ușor activele acceptate direct în portofel. Permite chiar și cumpărarea de criptomonede folosind cardurile de credit prin intermediul partenerului lor, Simplex. Mai mult, portofelul suportă SegWit pentru Bitcoin, Litecoin și câteva altcoins selectate, asigurând confirmări mai rapide și taxe de tranzacție mai mici pentru utilizatori.

Interfața prietenoasă și procesul simplu de creare a unui cont de la Coinomi adaugă atractivitate, făcându-l accesibil atât pentru posesorii de criptomonede noi, cât și pentru cei experimentați. Prin serviciul său de anonimizare a adreselor IP prin intermediul serverelor, oferă o mare anonimitate și asigură intimitatea utilizatorului. Recenziile pozitive ale portofelului pe platformele precum Trustpilot evidențiază fiabilitatea și calitatea serviciului său pentru clienți, făcându-l o alegere populară printre utilizatorii globali. În cele din urmă, însă poate cel mai important, Coinomi Wallet este complet gratuit de utilizat, fiind o opțiune atractivă pentru oricine caută un portofel criptografic sigur și bogat în funcții.

3 caracteristici deosebite ale portofelului Coinomi

 1. Schimburi integrate: Portofelul Coinomi oferă suport integrat pentru cele mai populare schimburi de criptomonede, precum Shapeshift și Changelly. Utilizatorii pot schimba criptomonede cu ușurință direct în portofel, fără a avea nevoie să acceseze platforme externe. Această funcție simplifică și optimizează procesul de tranzacționare și schimb de active digitale.
 2. Participați la ICO-uri: Portofelul permite utilizatorilor să participe la Ofertele Initiale de Monede (ICOs) direct din aplicație. Această funcționalitate permite utilizatorilor să investească în vânzările de noi tokenuri fără a părăsi portofelul, făcându-l convenabil și eficient pentru participarea la evenimente de finanțare colectivă.
 3. Suport extins pentru jetoane: Portofelul Coinomi suportă o gamă largă de criptomonede și jetoane, acoperind peste 1600 de tipuri de active digitale. Utilizatorii pot gestiona și stoca ușor diferite jetoane pe platformă, transformându-l într-o soluție versatilă pentru cei cu portofolii cripto diverse. Suportul portofelului pentru numeroase jetoane îl diferențiază și răspunde nevoilor entuziaștilor de criptomonede care doresc să gestioneze o gamă largă de active.

Portofel atomic

Avantajele Atomic Wallet-ului:

 1. Suport pentru mai multe active: Atomic Wallet suportă o gamă largă de criptomonede, permițând utilizatorilor să gestioneze și să stocheze diferite active digitale într-un singur loc.
 2. Funcționalitate de staking: Portofelul oferă servicii de staking pentru anumite criptomonede, permițând utilizatorilor să obțină venit pasiv prin staking-ul direct al token-urilor lor în interiorul portofelului.
 3. Controlul cheilor private: Atomic Wallet oferă utilizatorilor control total asupra cheilor private. Utilizatorii pot accesa și gestiona cheile private pentru fiecare criptomonedă deținută în portofel, îmbunătățind securitatea și proprietatea.

Dezavantaje ale Atomic Wallet:

 1. Curba de învățare: Unii utilizatori, în special începătorii, pot considera interfața portofelului și funcționalitățile sale complexe la început, necesitând puțin timp pentru a se obișnui cu caracteristicile sale.
 2. Reducere de membru limitată: Atomic Wallet oferă reduceri de membru în funcție de numărul de tokenuri AWC deținute de utilizatori. Cu toate acestea, reducerile pot să nu fie semnificative pentru utilizatorii care dețin sume mai mici de AWC.
 3. Suport centralizat: Deși portofelul oferă suport și tutoriale video, se bazează pe un sistem de suport centralizat, ceea ce poate cauza întârzieri în rezolvarea întrebărilor și problemelor utilizatorilor.

Ceea ce îl face cel mai bun:

Atomic Wallet este considerat unul dintre cele mai bune portofele pentru criptomonede din mai multe motive. În primul rând, oferă suport pentru o gamă largă de criptomonede, inclusiv cele mai importante, precum Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin și Stellar, precum și peste 300 de token-uri diferite. Acest suport extins îl face o destinație unică pentru gestionarea și schimbul securizat al diferitelor active digitale.

În al doilea rând, Atomic Wallet acordă prioritate securității și descentralizării. Utilizatorii își dețin propria frază de backup și cheile private, oferindu-le control deplin asupra fondurilor lor și asigurând că activele lor nu sunt deținute de o terță parte. Această abordare non-custodială îmbunătățește securitatea și încrederea în portofel.

În plus, Atomic Wallet oferă caracteristici convenabile cum ar fi schimburi anonime de criptomonede pentru peste 60 de perechi și capacitatea de a pune la dispoziție anumite jetoane fără comisioane. În plus, utilizatorii pot câștiga recompense prin intermediul programului de airdrop al portofelului, primind gratuit jetoane de portofel atomic (AWC) doar prin instalarea portofelului și utilizarea unui cod promoțional. Aceste caracteristici fac ca Atomic Wallet să fie o alegere atractivă atât pentru începători, cât și pentru entuziaștii cu experiență în criptomonede, oferind o interfață prietenoasă, compatibilitate mobilă și o comunitate înfloritoare de utilizatori.

3 caracteristici remarcabile ale Atomic Wallet:

 1. Suport multivalutar: Atomic Wallet susține o gamă largă de criptomonede și jetoane ERC-20. Nu este limitat doar la criptomonede populare precum Bitcoin și Ethereum, ci include și jetoane mai puțin cunoscute, făcându-l un portofel versatil pentru gestionarea diferitelor active digitale într-un singur loc.
 2. Schimbă integrat: Portofelul are o funcționalitate integrată de schimb, care permite utilizatorilor să schimbe o criptomonedă în alta direct în cadrul portofelului. Aceasta elimină necesitatea de a crea conturi pe platforme de schimb externe, făcându-l comod și prietenos pentru schimburi rapid și fără probleme.
 3. Funcționalitatea de staking: Atomic Wallet suportă staking-ul pentru anumite criptomonede, cum ar fi Tron și Neo. Utilizatorii pot face staking pentru sumele deținute și pot câștiga recompense sub formă de tokenuri sau monede adiționale. Portofelul oferă informații despre randamentul așteptat al staking-ului, permițând utilizatorilor să ia decizii informate cu privire la activitățile lor de staking.

Iată o tabelă clară a caracteristicilor și specificațiilor portofelelor criptografice (software) pentru desktop menționate:

CaracteristiciGuarda WalletCoinomi WalletAtomic Wallet
MultiplatformăDisponibil pentru desktop (Windows, macOS, Linux, Ubuntu), platforme mobile (Android și iOS) și versiune webDisponibil pentru desktop (Windows, macOS, Linux), platforme mobile (Android și iOS)Disponibil pentru desktop (Windows, macOS, Ubuntu, Debian, Fedora) și platforme mobile (Android și iOS)
SecuritateNivel înalt de securitate, parolă criptată, backup cheie privată, stocare cheie pe dispozitivul utilizatoruluiCriptare, stocare locală a cheilor private, cod PIN, expresie de recuperareCriptare, stocare a cheilor private pe dispozitivul utilizatorului
Suport MultimonedaSuport pentru peste 50 de blockchain-uri și mii de criptomonede și token-uriSuport pentru peste 125 de blockchain-uri și mii de criptomonede și token-uriSuport pentru peste 1000 de criptomonede
Integrare cu case de schimbFuncționalitate integrată de schimb de criptomonede în portofelIntegrare cu case de schimb populareFuncționalitate integrată de schimb și achiziție de criptomonede, integrare cu casele de schimb
Interfață utilizatorInterfață clară și prietenoasă pentru utilizator, diverse funcționalitățiInterfață simplă și intuitivă, accesibilă pentru începătoriInterfață simplă și intuitivă, accesibilă pentru începători
Suport pentru portofele hardwareIntegrare cu Ledger și Trezor, îmbunătățirea securitățiiSuport pentru utilizarea portofelelor hardwareSuport pentru utilizarea portofelelor hardware
Actualizări regulateDaDaDa

Portofele de hârtie

O portofel cripto în format hârtie este o imprimare fizică sau un document ce conține adresa publică și cheile private ale unui portofel de criptomonede. Adresa publică este utilizată pentru a trimite fonduri în portofel, în timp ce cheile private sunt utilizate pentru a accesa și gestiona fondurile din portofel. Portofelele în format hârtie sunt de obicei generate offline și sunt considerate o formă de depozitare la rece, deoarece nu sunt conectate la internet.

Cum funcționează: Pentru a crea un portofel pe hârtie, utilizatorul generează o nouă adresă publică și cheile private folosind un generator de portofele. Acest lucru poate fi făcut utilizând software sau site-uri de încredere pentru portofele. Cheile generate sunt apoi tipărite pe o bucată de hârtie sau scrise. Portofelul pe hârtie poate fi stocat în siguranță, de exemplu într-un seif sau într-un loc ascuns.

Beneficii:

 1. Stocare la frigider: Portofelele din hârtie sunt o formă de stocare offline, ceea ce le face mai puțin susceptibile la hack-uri și atacuri online.
 2. Control: Utilizatorii au control complet asupra cheilor lor private, ceea ce înseamnă că au proprietate și securitate completă asupra fondurilor lor.
 3. Confidențialitate: Deoarece portofelul pe hârtie este generat offline, nu există riscul expunerii informațiilor sensibile la potențiale amenințări online.

Riscuri:

 1. Vulnerabilitate fizică: Hârtia este supusă deteriorării, pierderii sau furtului. Dacă portofelul de hârtie este pierdut, distrus sau furat, accesul la fonduri poate fi pierdut permanent.
 2. Securitate în timpul creării: Dacă portofelul de hârtie este generat folosind software sau site-uri nesigure sau compromise, acest lucru poate duce la expunerea cheilor private, punând fondurile în pericol.
 3. Complexitate: Portofelele pe hârtie pot fi dificil de creat și utilizat corect de către utilizatorii mai puțin familiarizați cu tehnologia, ceea ce poate duce la posibile erori sau vulnerabilități de securitate.

Capsula CryptoSteel

O capsulă CriptoSteel este un dispozitiv hardware conceput pentru a stoca în siguranță fraze mnemonice de backup și parole offline. Este realizată din oțel inoxidabil, ceea ce o face extrem de durabilă și rezistentă la daune fizice, precum focul sau apa. Capsula CriptoSteel oferă o modalitate sigură de a face backup la frazele mnemonice, care sunt seturi de 12 sau 24 de cuvinte utilizate pentru a genera portofele de criptomonede.

Expresiile mnemonice sunt o parte esențială a portofelelor de criptomonede, în special în portofelele deterministe. Un portofel determinist generează toate cheile private dintr-o singură frază de sămânță, permițând restaurarea mai multor portofele utilizând doar acea singură sămânță. Fraza de sămânță este un număr generat aleatoriu de 128 de biți care este supus unui algoritm de hashing pentru a crea o sumă de control. Această sumă de control asigură corectitudinea sămânței și ajută la detectarea erorilor la introducerea frazei. Sămânța de 128 de biți este apoi împărțită în segmente, iar fiecare segment corespunde unui cuvânt specific dintr-o listă de cuvinte pre-determinate. Acest lucru creează fraza mnemonica de 12 sau 24 de cuvinte care servește ca o copie de rezervă pentru portofel.

Capsula CryptoSteel permite utilizatorilor să stocheze în siguranță propoziția mnemotehnică într-un format fizic. Capsula constă din plăci metalice cu litere, numere și simboluri gravate ce reprezintă cuvintele din lista de cuvinte. Utilizatorii aranjează manual cuvintele corecte pe axă și utilizează separatoare și fixatoare pentru a le fixa în loc. Rezultatul este un container rezistent la manipulare, durabil și rezistent la foc pentru stocarea informațiilor de backup cruciale.

Folosirea capsulei CryptoSteel este o alternativă excelentă la portofelele de hârtie, deoarece elimină riscurile asociate cu stocarea pe hârtie. Spre deosebire de hârtie, oțelul inoxidabil este foarte durabil și rezistent la deteriorare fizică, ceea ce-l face o soluție ideală de stocare pe termen lung. Mai mult, literele și simbolurile gravate asigură că expresia mnemonică rămâne lizibilă chiar și după perioade prelungite.

Portofele crypto: Ghid complet

Ce este un portofel de criptomonede

Un portofel de criptomonede este o unealtă fundamentală care permite utilizatorilor să interacționeze în mod securizat cu rețeaua blockchain și să-și administreze activele digitale. Este important să înțelegem că un portofel cripto nu stochează efectiv criptomonede. În schimb, servește ca un mecanism bazat pe software, hardware sau pe hârtie pentru a gestiona cheile private, cheile publice și adresele de blockchain.

Cheile private sunt șiruri lungi de numere și litere care funcționează ca parole pentru accesarea și autorizarea tranzacțiilor pe blockchain. Acestea sunt esențiale pentru semnarea în siguranță a tranzacțiilor și asigurarea că doar proprietarul legitim al portofelului poate cheltui fondurile asociate cu acesta. În contrast, cheile publice sunt generate din cheile private și servesc ca adrese unice la care alți utilizatori pot trimite criptomonede.

Pentru a ilustra acest proces, să luăm exemplul lui Alice și Bob. Dacă Alice dorește să primească Bitcoin de la Bob, ea trebuie să creeze un portofel Bitcoin. Când face acest lucru, software-ul portofelului generează o pereche de chei criptografice: o cheie privată și o cheie publică corespunzătoare. Cheia publică este apoi utilizată pentru a genera o adresă Bitcoin unică, pe care Alice o poate partaja cu Bob pentru a primi plata. Bob, folosind propriul său portofel, trimite Bitcoinii la adresa Alice pe blockchain, iar tranzacția este înregistrată în rețea.

Este crucial ca utilizatorii să-și protejeze cheile private, deoarece deținerea cheii private înseamnă practic deținerea activelor digitale asociate. Dacă cineva obține accesul la cheia privată, poate transfera fondurile în propriul portofel, rezultând o pierdere pentru proprietarul inițial.

Portofelele moderne folosesc adesea fraze de bază, o serie de cuvinte aleatorii, care pot fi utilizate pentru generarea mai multor chei private. Prin copierea de rezervă a frazei de bază, utilizatorii pot recupera portofelele și fondurile chiar dacă pierd accesul la dispozitivele lor.

Cum funcționează un portofel criptografic

Un portofel de criptomonede este o unealtă care îți permite să interacționezi cu o rețea blockchain. Există trei tipuri principale de portofele: software, hardware și portofele pe hârtie. În funcție de modul în care funcționează, acestea pot fi categorisite ca fiind active (conectate la internet) sau inactive (offline).

Contrar credinței populare, portofelele de criptomonede nu stochează efectiv criptomonede. În schimb, ele funcționează ca niște portaluri către blockchain, furnizând instrumentele necesare utilizării criptomonedelor. Când creezi un nou portofel, el generează perechi de chei publice și private, împreună cu adresele blockchain. Cheia publică este utilizată pentru a primi fonduri, în timp ce cheia privată, asemenea unei parole, este utilizată pentru a semna tranzacțiile și a accesa fondurile tale.

Cele mai moderne portofele folosesc o frază-cheie, care acționează ca o cheie rădăcină și poate genera mai multe chei private. Aceasta înseamnă că este esențial să faci o copie de rezervă a frazei-cheie pentru recuperarea portofelului.

Este important să efectuați copii de siguranță ale portofelului dvs. în mod regulat pentru a evita pierderea accesului la fondurile dvs. și pentru a înțelege avantajele și dezavantajele fiecărui tip de portofel înainte de a gestiona criptomonedele dvs.

Tipuri de portofele criptomonede

Există diferite tipuri de portofele criptografice disponibile. Portofelele software, cunoscute și sub numele de portofele online, sunt găzduite pe platforme terțe, precum schimburile Coinbase sau Binance. Acestea stochează cheile publice și private pe serverele lor, permițând utilizatorilor să își acceseze fondurile prin intermediul conturilor lor. Deși convenabil, acest tip de portofel prezintă anumite riscuri de securitate, deoarece cheia privată este stocată online, făcând-o vulnerabilă la încercări de hacking.

Pentru o securitate sporită, utilizatorii pot opta pentru portofele hardware. Acestea sunt dispozitive fizice, care adesea prezentă aspectul de stick-uri USB, în care cheile publice și private sunt stocate în mod offline. De exemplu, Ledger Live utilizează un sistem de fraze cu 24 de chei pentru a accesa portofelul, garantând că chiar și dacă cineva are acces fizic la dispozitiv, nu pot retrage fondurile fără fraza de acces.

Portofelele software vin în trei tipuri: portofele web (accesate prin intermediul unei interfețe de browser), portofele desktop (descărcate și executate local pe un computer) și portofele mobile (concepute ca aplicații pentru smartphone-uri). Portofelele hardware sunt dispozitive fizice care stochează cheile offline, ceea ce le face rezistente la hackeri. Portofelele pe hârtie, care tipăresc adresele blockchain și cheile private pe hârtie, sunt descurajate din cauza vulnerabilităților lor.

O altă opțiune este un portofel de hârtie, care implică scrierea cheii publice și cheii private pe hârtie sau generarea codurilor QR. Deși aceasta este cea mai sigură metodă deoarece păstrează cheile offline, este mai puțin practică pentru tranzacțiile frecvente din cauza necesității de a introduce manual cheia privată de fiecare dată.

Este important să clasificăm portofelele ca fiind fie calde, fie reci. Portofelele calde sunt conectate la internet și sunt mai vulnerabile la atacuri online, în timp ce portofelele reci sunt offline și oferă o protecție mai bună împotriva încercărilor de hacking. Alegerea portofelului potrivit depinde de preferințele utilizatorului, de suma de criptomonedă pe care o deține și de nivelul său de confort cu măsurile de securitate.

Cum să setați un portofel instant

Configurarea unui portofel virtual este un proces simplu, dar este crucial să urmați acești pași pentru a vă asigura siguranța criptomonedelor dumneavoastră:

 1. Descărcați Portofelul: Începeți prin descărcarea software-ului portofelului de la o sursă legitimă. În lumea criptomonedelor, înșelătoriile sunt, din păcate, comune, așa că este esențial să verificați autenticitatea portofelului înainte de instalare. Fii precaut și asigură-te că te afli pe site-ul oficial și nu pe o versiune falsă concepută pentru a-ți fura informațiile, mai ales atunci când configurezi portofele web.
 2. Configurare cont și securitate: În timpul procesului de configurare, veți crea contul pentru portofelul online. Dacă utilizați un portofel ne-custodial, veți primi o cheie privată, care este un șir aleatoriu de 12 până la 24 de cuvinte. Păstrați această cheie privată în siguranță, deoarece pierderea sau uitarea acesteia va duce la pierderea permanentă a accesului la criptomoneda dvs. În plus, profitați de funcționalitățile de securitate, precum autentificarea în doi pași și biometria, pentru o protecție sporită. Pentru portofelele custodiale, procesul implică o verificare cunoaște-ți-clientul (KYC) pentru a confirma identitatea dvs.
 3. Adăugați fonduri în portofelul dvs.: În funcție de tipul portofelului „hot”, procesul de adăugare a fondurilor poate fi diferit. Pentru portofelele necustodiale, este posibil să aveți nevoie să transferați criptovalute dintr-un alt portofel sau de pe o platformă de schimb, deoarece nu toate portofelele permit achiziții directe folosind moneda fiat. Pentru portofelele custodiale, puteți finanța acestea folosind o card de credit sau debit înainte de a putea începe achiziționarea criptovalutelor în unele cazuri.

Cum să configurați un portofel offline

Configurarea unui portofel rece este o modalitate sigură de a vă proteja criptomonedele. Iată un ghid pas cu pas pentru a vă ajuta să începeți:

 1. Achiziționați portofelul de la magazine de încredere: Atunci când achiziționați un portofel offline, este crucial să îl cumpărați direct de la dezvoltator pentru a vă asigura de autenticitatea și integritatea dispozitivului. Evitați revânzătorii terți, deoarece există un risc de manipulare a dispozitivului înainte de primirea acestuia. Apeleazăți la magazinele de încredere și la site-ul oficial al producătorului portofelului.
 2. Instalează software-ul dispozitivului: Fiecare marcă de cold wallet vine cu propriul său software care trebuie instalat pe dispozitivul hardware. Pentru a începe, descarcă software-ul de pe site-ul oficial al companiei. Urmează instrucțiunile furnizate pentru a configura și crea portofelul tău crypto. Această etapă asigură inițializarea corectă și pregătirea portofelului pentru utilizare.
 3. Depuneți criptovaluta: Odată ce walletul dumneavoastră de tip cold este configurat, va trebui să transferați criptomonede în el din alte surse, cum ar fi o platformă de tranzacționare a criptomonedelor. Unele walleturi de tip cold pot avea o caracteristică integrată de schimb valutar, permițându-vă să tranzacționați criptomonede în timp ce dispozitivul este conectat la calculatorul de birou sau dispozitivul mobil.

Sfaturi despre cum să alegi un portofel de criptomonede

Sfaturi pentru alegerea unui portofel criptografic:

 1. Siguranța întâi: Prioritizați portofelele care oferă securitate de înaltă calitate și vă oferă control complet asupra activelor dumneavoastră. Portofelele non-custodiale sunt preferate pentru control maxim.
 2. Interfață prietenoasă pentru utilizator: Optează pentru un portofel cu o interfață intuitivă și ușor de utilizat, în special dacă ești nou în lumea criptomonedelor.
 3. Ia în considerare obiceiurile tale de tranzacționare: Dacă efectuezi tranzacții frecvente, portofelele online (hot wallets) precum Exodus, cu opțiuni încorporate de schimb valutar, pot fi potrivite nevoilor tale. Pentru deținătorii pe termen lung, portofelele offline (cold wallets) precum Ledger Nano X sau TREZOR One oferă securitate sporită.
 4. Verificați criptomonedele acceptate: Asigurați-vă că portofelul acceptă criptomonedele specifice pe care intenționați să le stocați.
 5. Opțiuni ieftine: Stabiliți bugetul și găsiți un portofel care oferă funcțiile necesare fără a vă goi buzunarul.
 6. Caută cod sursă deschis: ia în considerare portofelele precum TREZOR One, care sunt open source, oferind o mai mare transparență și o revizuire comunitară.
 7. Cautați recomandări de la utilizatori: Verificați recenzii și căutați recomandări de la alți utilizatori pentru a evalua fiabilitatea portofelului și asistența pentru clienți.

Pentru alegerea portofelului potrivit, frecvența tranzacțiilor joacă un rol crucial, alături de securitate. Dacă faci tranzacții frecvente cu criptomonede, portofelele online pot fi convenabile datorită accesului ușor și a opțiunilor integrate de schimb valutar. Cu toate acestea, dacă prețuiești păstrarea pe termen lung și tranzacțiile minime, portofelele offline oferă o protecție mai bună împotriva posibilelor atacuri.

Concluzie

În concluzie, portofelele de criptomonede joacă un rol important în economia digitală, oferind utilizatorilor posibilitatea de a gestiona și controla criptomonedele proprii. Ele deschid uși către noi oportunități financiare și inovație, dar necesită și conștientizare și securitate.

Comments (46)

 1. AnaMaria18

  Acest articol este foarte util! Criptomonedele devin din ce în ce mai importante în lumea noastră digitală și este interesant să descopăr cele mai bune opțiuni de portofele crypto pentru 2023. Sunt începătoare în acest domeniu, așa că portofelul Cropty pare a fi potrivit pentru mine, mai ales că are o interfață prietenoasă și intuitivă. Îl voi încerca cu siguranță!

  • ExpertruCrypto

   Salut, Anca88! Da, Cropty Wallet este considerat cel mai bun portofel pentru începători din cauza caracteristicilor sale speciale. Acesta oferă o interfață prietenoasă și intuitivă, ceea ce înseamnă că este ușor de utilizat atât de traderii experimentați, cât și de cei care sunt la început de drum în lumea criptomonedelor. De asemenea, Cropty Wallet oferă aprobare instantanee a tranzacțiilor, ceea ce înseamnă că vei putea efectua plăți rapide și sigure. Sper că aceste informații te ajută!

 2. AnaMaria

  Portofelul Cropty este cel mai bun pentru începători. Are o interfață prietenoasă și intuitivă, potrivită pentru oricine. Sunt încântată de funcționalitățile sale și de faptul că îmi oferă o aprobare instant pentru tranzacțiile mele.

 3. Andreea90

  Portofelul Cropty mi se pare o alegere excelentă pentru începători. Interfața lor prietenoasă și intuitivă este perfectă pentru cei care se familiarizează cu lumea criptomonedelor. Aprobarea instantă a tranzacțiilor este un mare plus în siguranța financiară.

 4. AndreiCrypto

  Acestea sunt unele dintre cele mai bune opțiuni, dar cred că Cropty Wallet este cea mai bună alegere pentru începători. Am folosit acest portofel și am fost impresionat de interfața prietenoasă și intuitivă, care m-a ajutat să înțeleg mai ușor lumea criptomonedelor. În plus, aprobarea instantă a tranzacțiilor a făcut totul mult mai convenabil și sigur. Recomand cu încredere Cropty Wallet!

  • Alex

   Salut, Maria! Avantajul principal al portofelului Cropty este interfața prietenoasă și intuitivă. Cropty oferă o experiență ușor de utilizat, potrivită atât pentru traderii experimentați în domeniul criptomonedelor, cât și pentru începători. De asemenea, portofelul Cropty oferă aprobare instantanee a tranzacțiilor, ceea ce îl face foarte convenabil. Sper că te ajută aceste informații!

 5. Maria29

  Acest articol este foarte informativ și ajută începătorii să aleagă cel mai bun portofel criptografic pentru ei. Ar trebui să fie actualizat constant pentru a reflecta cele mai recente tendințe în lumea criptomonedelor.

 6. MihaiD123

  Portofelul Cropty este foarte bun pentru începători. Am folosit acest portofel și am fost impresionat de interfața prietenoasă și intuitivă. Este perfect pentru cei care doresc să înceapă să tranzacționeze criptomonede.

 7. Maria22

  Așa cum spune și numele, portofelul Cropty este cel mai bun pentru începători. Am încercat multe portofele până acum, dar acesta este cel mai intuitiv și prietenos. Sunt foarte mulțumită de el!

 8. AndreeaCrypto

  Portofelul Cropty mi se pare o alegere excelentă pentru începători. Are o interfață prietenoasă și intuitivă, ceea ce îl face ușor de utilizat. De asemenea, aprobarea instantă a tranzacțiilor este un mare avantaj. Recomand cu încredere!

 9. AnaMaria08

  Sunt de acord cu acest articol, criptomonedele devin din ce în ce mai importante în viața noastră digitală. Este bine să avem o selecție de portofele cripto pentru a ne asigura că tranzacțiile noastre sunt sigure și anonime.

  • Ana23

   Salut Mihai94! Pe lângă interfața prietenoasă și intuitivă, portofelul Cropty oferă și alte beneficii. Unul dintre acestea este aprobarea instantanee a tranzacțiilor. Asta înseamnă că vei putea efectua plăți sau transferuri rapide și fără întârzieri. De asemenea, Cropty are și un nivel ridicat de securitate, pentru a-ți proteja criptomonedele de eventuale atacuri cibernetice. Sper că aceste informații îți sunt de ajutor!

  • Andrei88

   Da, portofelul Cropty are o interfață prietenoasă și intuitivă, ceea ce îl face ideal pentru începători. Am folosit și alte portofele cripto, dar până acum Cropty rămâne preferatul meu. Este simplu de utilizat și oferă funcționalități excelente pentru tranzacțiile și stocarea criptomonedelor. Recomand cu încredere!

 10. Ionel2023

  Portofelul Cropty este cel mai bun pentru începători. Are o interfață prietenoasă și intuitivă, potrivită pentru toți utilizatorii, indiferent de nivelul lor de experiență. Utilizarea lui este ușoară și oferă senzația de securitate necesară în tranzacțiile cu criptomonede. Recomand cu încredere acest portofel!

  • MarinaExperientaDigitala

   Salut, Andrei1988! Da, portofelul Cropty este compatibil cu majoritatea tipurilor de criptomonede disponibile pe piață. Poți utiliza acest portofel pentru a stoca și gestiona Bitcoin, Ethereum, Ripple și multe altele. Este o opțiune excelentă pentru începători datorită interfeței sale prietenoase și intuitive. Sper că aceasta te ajută!

  • DanCrypto

   Portofelul Cropty vine cu o interfață prietenoasă și intuitivă, potrivită atât pentru traderii experimentați în domeniul criptomonedelor, cât și pentru începători. De asemenea, oferă aprobare instant pentru tranzacțiile tale, făcându-l ideal pentru cei care doresc rapiditate și eficiență în utilizarea criptomonedelor.

 11. AnaM

  Eu am folosit portofelul Cropty și sunt foarte mulțumită de el. Interfața este foarte prietenoasă și intuitivă, ceea ce face ca utilizarea să fie extrem de ușoară. Recomand acest portofel tuturor celor care doresc să înceapă să utilizeze criptomonede!

  • Gabriel_1990

   Pentru a răspunde la întrebarea ta, diferența cheie între Ledger Nano X și Trezor Model T constă în modul în care acestea gestionează cheile private. Ledger Nano X utilizează un element securizat pentru stocarea cheilor private și semnarea tranzacțiilor, în timp ce Trezor Model T folosește un procesor securizat pentru aceleași scopuri. Ambele portofele sunt recunoscute pentru nivelul ridicat de securitate pe care îl oferă, însă modalitatea lor de gestionare a cheilor private este cea care face diferența în ceea ce privește securitatea tranzacțiilor.

  • AndreiCryptoExpert

   Portofelul Cropty nu oferă explicit o opțiune de stocare offline pentru cheile private, dar permite transferul criptomonedelor către un portofel hardware pentru securitate suplimentară.

 12. AndreeaCryptoFan

  În opinia mea, portofelul Cropty pare a fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să intre în lumea criptomonedelor. Interfața prietenoasă și intuitivă îl face potrivit atât pentru cei experimentați, cât și pentru cei care sunt la început de drum în acest domeniu. Aprobarea instantanee este un mare plus!

 13. Andreea23

  Interesantă selecția de portofele crypto prezentată în articol. Sunt de acord cu recomandările făcute, iar Cropty Wallet pare o alegere excelentă pentru cei care doresc să înceapă în lumea criptomonedelor. Interfața prietenoasă și aprobarea instantanee sunt puncte forte ale acestui portofel. Mulțumesc pentru informații!

 14. AnaCrypto21

  Portofelul Cropty pare foarte potrivit pentru cei care vor să înceapă să investească în criptomonede. Interfața prietenoasă și intuitivă ar putea face ca experiența utilizatorilor să fie una plăcută și eficientă.

 15. GabrielaCrypto

  În opinia mea, este esențial să alegi un portofel criptografic sigur și ușor de utilizat. Portofelul Cropty pare a fi o opțiune excelentă pentru cei care sunt la început de drum în lumea criptomonedelor. Cu o interfață prietenoasă și aprobări instantanee, acesta se potrivește atât traderilor experimentați, cât și celor noi în acest univers digital.

 16. MariaCryptoFan

  Criptomonedele au devenit indispensabile în lumea digitală de astăzi, iar alegerea unui portofel crypto de calitate este crucială pentru securitatea și confidențialitatea tranzacțiilor. Personal, consider că Ledger Nano X este alegerea perfectă pentru cei care pun accent pe securitatea investițiilor lor.

  • AndreiCryptoExpert

   Principalele diferențe între Ledger Nano X și Trezor Model T în ceea ce privește securitatea constau în tehnologiile de criptare utilizate. Ledger Nano X beneficiază de un sistem avansat de securitate hardware, în timp ce Trezor Model T se remarcă prin implementarea unei arhitecturi de securitate robuste.

 17. AlexandraStelar

  Cropty Wallet pare a fi cea mai potrivită opțiune pentru cei care sunt la început de drum în lumea criptomonedelor. Interfața sa prietenoasă și intuitivă îl face ușor de utilizat, iar aprobarea instantanee adaugă un plus de eficiență.

 18. AnaMaria23

  Interesant articol! Cred că portofelul Cropty este o alegere excelentă pentru cei care sunt la început de drum în lumea criptomonedelor. Interfața prietenoasă și aprobarea instantanee îl fac să se evidențieze în piață.

 19. AndreeaCryptoFan

  Cred ca portofelul Cropty este o alegere excelenta pentru incepatori datorita interfetei prietenoase si intuitive pe care o ofera. Este important ca oricine sa se simta confortabil cand vine vorba de gestionarea criptomonedelor, si acest portofel pare sa ofere exact acest lucru.

  • AndreiPopescu

   Cel mai sigur portofel de criptomonede este Ledger Nano X. Acesta este considerat cel mai sigur datorită caracteristicilor sale avansate de securitate, inclusiv stocarea offline a cheilor private și autentificarea în doi pași. Recomand Ledger Nano X pentru protejarea optimă a investițiilor tale.

 20. AnaMaria23

  În opinia mea, portofelul Cropty pare a fi o alegere excelentă pentru cei care sunt noi în lumea criptomonedelor. Interfața prietenoasă și intuitivă oferită de Cropty îl face potrivit atât pentru cei experimentați, cât și pentru cei care abia încep. Recomand cu încredere!

 21. AndreeaCryptoFan

  Cred că Portofelul Cropty este cu adevărat cel mai bun pentru începători. Oferind o interfață prietenoasă și intuitivă, este potrivit atât pentru traderii experimentați în domeniul criptomonedelor, cât și pentru cei care abia încep în acest univers digital. Aprobarea instantanee reprezintă un mare avantaj pentru utilizatori!

  • MariusCrypto23

   Diferența principală dintre Ledger Nano X și Trezor Model T în ceea ce privește securitatea constă în metoda de stocare a cheilor private. Ledger utilizează un element securizat pentru stocarea cheilor, în timp ce Trezor folosește un procesor securizat. Ambele oferă protecție ridicată, dar abordează securitatea în moduri diferite.

Leave a comment